Siyaset Ülkeyi bataklıktan kadınlar kurtaracak

Ülkeyi bataklıktan kadınlar kurtaracak

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gittiğini, iktidarın ise ‘tecavüzcüleri kurtarmakla” uğraştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, tasarının kadınların tepkisi üzerine geri çekildiğini, kadınların ilk kez güçlerinin farkına vardığını belirtti

Ülkeyi bataklıktan  kadınlar kurtaracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM grup toplantısında çok sayıda kentten gelen kadınlara hitaben şunları kaydetti:
KADINLAR GÜÇLERİNİN FARKINA VARDI: Türkiye, tarihinin en ciddi krizlerinden birisini yaşıyor. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Terör almış başını gidiyor, bunların tek düşüncesi, tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız. Bugün hiçbir ayrım yapmadan evinde oturan, sokakta gezen kadınlar ilk kez güçlerinin farkına vardılar. Bugün geri çekilen önerge, bir gece yarısı önergesiyle kanun metnine girmiştir. Önerge CHP’nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için bugüne sarkmıştır. Türkiye, eğitimden dış politikasına, savunmasından teröre kadar bataklığa sürüklenmiş durumda. Bu bataklıktan Türkiye’yi kadınlar kurtaracak.
O ÇATININ ALTINDA KALAMAZSINIZ: AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime sesleniyorum, sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler, çocuklarınızın değerini bilmediler, tecavüzcülere af getiriyorlar, şimdi artık o çatının altından ayrılmak zorundasınız, ayrılın ve gelin. Dolar almış başını gidiyor. Onlar ‘Bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz’in arayışı içinde.
ŞEHİT AYRIMI YAPTILAR: Şehitler arasında ayrım yapmışlardı, ayırımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. PKK’ya karşı mücadele edenlerin kardeşleri askerlik yapacak. Binali Yıldırım da duysun, bu düzenlemeyi yapan insanlar haindirler. Annelerin gözyaşları arasında ayrım yapılır mı?
AYNI YATAKTA YATANLAR: Nerede bu işin siyasi sorumlusu? FETÖ terör örgütüyle aynı yatakta yatanlar nerede? FETÖ terör örgütüyle paralel gidenler nerelerde? Diyorlar ki, ‘FETÖ bizi kandırdı, biz saftık ama Kılıçdaroğlu bunların hepsini biliyordu, yargılansın’. Kendine güveniyorsan ben yargılanmaya hazırım, sen de gel. Gelemezler. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ’cü var, ByLock kullananlar var, bunların gücü ere erbaşa, gazeteciye yetiyor, çünkü onlardan intikam almak istiyorlar.
MAZLUMLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ: Valilik yazı yazıyor, polisin eşi özel sektörde çalışıyor, bunun işine son verin
diyor. Hadi kocası suç işledi, kadının ne günahı var? Onlar ağaç kökü asla yemeyecek, bütün mazlumlara sahip çıkacağız, eğer yiyeceksen sen zıkkımın kökünü ye.
Meclis TV’nin sesi kesildi
Kılıçdaroğlu, dün yoğun katılım olan ve sık sık sloganlarla kesilen grup toplantısında her zaman konuşma yaptığı kürsüden hitap etmek istedi, ancak mikrofonu çalışmayınca, Grup Başkanvekili Levent Gök’ün mikrofonundan konuştu.
Yeterince ses çıkmamasına rağmen konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun sözleri TBMM TV’den yayınlanmadı. Bir süre sonra TBMM TV, Kılıçdaroğlu’nun sesini yayına verdi, ancak görüntüsünü veremedi. TBMM TV’den, “Elimizde olmayan nedenlerle grup toplantısı yayına verilememektedir” altyazısı verildi.

CHP lideri bunun üzerine, “Sizler geldiniz diye TBMM’nin ses sistemini bozdular, sesimiz duyulmasın diye. Meclis Televizyonu’nu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis Başkanı’na sesleniyorum sende onur varsa, ahlak varsa, bunu yapan adamı Meclis’te kapının önüne koyarsın. Parlamentoya sahip çıkmayan parlamentonun onuruna sahip çıkamaz. Bu toplantıyı sabote edenin arkasında duran kişiye meclis başkanı denemez. Hele hele kadınlardan korkan birisine erkek denemez” dedi.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile bazı milletvekilleri TBMM TV’nin ofisine giderek, bu sansürün gerekçesini sordu. TBMM TV yetkililerinin yaşananların, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tamirat sırasında kabloların kesilmesinden kaynaklanan teknik bir arıza olduğuna işaret etti. Buna rağmen CHP’nin ısrarları üzerine Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının son dakikalarında TBMM TV yayına girebildi.

MSB: Ayrım söz konusu değil

Milli Savunma Bakanlığı’ndan, 678 sayılı KHK ile Askerlik Kanunu’nda yapılan düzenlemede, Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi bir “ayrım”ın söz konusu olmadığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “15 Temmuz gecesi canını feda ederek, ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve demokrasisini koruyan aziz şehitlerimizin yakınlarının da 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 10. maddesinin 9 numaralı bendinin (b) alt bendinin ikinci paragrafında var olan haklara sahip olması için bu düzenleme yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı. ANKARA Milliyet