Siyaset 'Ülkücü irade sefere hazır'

'Ülkücü irade sefere hazır'

09.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Beş bin ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz ağızdan çıkmıştır” diyen Bahçeli, ‘82 Kerkük ve 83 Musul’ dediğini hatırlatttı, “84’ü de söyleseydik, herhalde bunlar çıldıracak” diye devam etti

Ülkücü irade sefere hazır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücü iradenin sefer için hazır olduğunu belirterek, “Herkes ayağını denk alsın. Beş bin Ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delileriyle gösteririz” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin “Beş bin ülkücü Kerkük için hazır” sözü hafızalarda sıcaklığını korurken, MHP Ankara Arena Spor Salonu’nda gövde gösterisi yaptı. Türk ve Türkmen bayraklarının yanı sıra, Atatürk, Türkeş ve Bahçeli’nin posterlerinin asıldığı salonda, “Kardeşlik baki, fitne fanidir”, “Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat” ve “Korsan referandum yok hükmündedir” pankartları asıldı. Kurultayı atmosferi gibi tıklım tıklım dolu salonda, “Vur de vuralım, öl de ölelim”, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli”, “Kerkük Türktür Türk kalacak” sloganları atıldı. Türk ve Türkmen bayrağı atkısını takan Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

SEFER İÇİN HAZIR: Türkmeneli figan, Türkmenler feryat ediyor. Allah’a hamd olsun ki, gökkubbede çınlayan ahları, vahları durduracak; göz pınarlarından sicim gibi akan yaşları dindirecek güç buradadır, bu salondadır. Feryatları bitirecek irade ayaktadır, teyakkuzdadır, sefer için hazırlıklıdır.

Haberin Devamı

SALA VERİLMESİNİ HEDEFLİYORLAR: Zaman zaman zorlansak da, zayıf ve zaafa düşmemizi kollayanlarla kıran kırana bir mücadele halindeyiz. Türklüğün hayat alanlarını işgal etmek istiyorlar... Şiddet, rezalet, felaket, hıyanet perdesini sürekli açık tutarak birlik ve bekamızı sele vermeyi, hatta ipe çekmeyi, salasının verilmesini hedefliyorlar. Türkiye’nin mukavemetini kırmak, mukadderatını yıkmak, çevresiyle kurduğu tarih ve coğrafya köprüsünü yok etmek için dört bir koldan sabotaj yapıp, suikast düzenliyorlar. Azılı katiller, azgın ve gemi azıya almış taşeronlar çevrededir. Emperyalizmin vahşi iştahı doymak bilmiyor. Zalimler dur durak bilmiyor. Barzani zulmün işbirlikçisidir. İhanetin Irak’taki ismidir. Barzani çetesiyle birlikte İblisin teşrifatçısı ve tetikçisidir. Barzani’nin 25 Eylül komplosu Sevr’i canlandırma teşebbüsüdür. Bu komplo Türkiye ve komşu ülkeleri parçalama testidir.

ZELZELE BİZİ YUTACAK: Eğer, Irak’ın Kuzeyi’nde referandum bahanesiyle bağımsızlık ilan edilecek olursa, elbette her şey bununla da bitmeyecek, zelzele son yurdumuza kadar ulaşacak, etnik ve mezhep kıvılcımı her tarafı saracaktır. Zincirleme sorunlar peyderpey gelecek, tedbir alınmazsa bizi yutacaktır. Tehlike bu kadar yakındır. Irak’ın kuzeyinde sahnelenen Kürdistan provası; Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, geleceğini ve sınırlarını hayati derecede etkileyecek bir beka sorunudur. Güney sınırlarımız boyunca gittikçe yoğunlaşacak ve Anadolu’nun ele geçirilmesi projelerine basamak olacaktır.

Haberin Devamı

TÜRKİYE YANAR: Şunu hiç unutmayın, Kerkük’ün güvenliği Ankara’nın güvenliği demektir. Türkmeneli ateşe atılırsa Türkiye de yanmaktan kurtulamayacaktır. Gerçekler bu kadar acı ve alarm verici boyuttadır.

DİLİNİ KESER, TUZAKLARINI BAŞINA GEÇİRİRİZ: Irak Türkmenleri gözden çıkarılamaz, gönüllerimizden koparılamaz. Onlar bizim namusumuza emanettir. Onlar bizim sınır ötesindeki sancaktarlarımızdır. Onlara dil uzatan olursa o dili keser, tuzak kuranlar olursa o tuzakları başlarına geçiririz. Biz Türkmeneli dedikçe, birileri kudurmaktadır. Varsın kudursunlar, geciken aşılarını yapacak elbet birileri çıkacaktır. Kerkük neyse İstanbul odur diyoruz, anlamıyorlar. Musul Ankara’dır diyoruz, kalın kafaları almıyor.

Haberin Devamı

DEDİĞİMİZİ YAPARIZ: En az beş bin Ülkücü hazır bekliyor diyoruz, ne çare, duruşumuzu saptırmak, sulandırmak, savsaklamak için her yola müracaat ediyorlar. TSK ne güne duruyormuş. Neredeymiş hazır bekleyen ülkücüler. Bunların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar. Gelsinler de bu salondaki korkusuz yüzleri görsünler. Gelsinler de Kerkük sevdasıyla yanıp tutuşan yüreklere şahit olsunlar. Beş bin Ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delileriyle gösteririz. Biz Kerkük’ün şeref tapusunu yağmalatmayacağız. Biz Türkmeneli’ni şerefsizlerin ambargosuna, egosuna, pis emellerine bırakmayacağız.

84’Ü SÖYLESEYDİK: Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki: Kerkük, Musul’u alalım diyen, Diyarbakır’ı verirmiş. Bu ruhsuz, bu onursuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle, ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik, 84’ü de söyleseydik, herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı.

Haberin Devamı

Diyaloğu açık tutmalıyız

Türkiye olarak Irak’ın tartışılmaz toprak bütünlüğünü muhakkak surette müdafaa etmememiz zorunludur. Irak’ta yaşayan tüm halklara saygımız vardır. Irak Merkezi yönetimle ilişkilerimizi kuvvetlendirmeliyiz. Diyalog kanallarını açık tutmalıyız. Barzani’ye ve çetesine haddini bildirmeliyiz.

Darısı Afrin’in başına

İşte görüyorsunuz, İdlib’de yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin’in başınadır ve bu da gerçekleşmelidir. Buralar temizlenmeli, terörden arındırılmalıdır. Bekamızı yakından ilgilendiren tehditlere, Astana mutabakatıyla İdlib’de müdahale edilmiştir. Hainler artık bölgemizden sökülüp atılmalıdır. Irak, tüm Iraklılarındır. Suriye, burada yaşayan herkesindir. Etnik farklılıkmış, mezhep ihtilafıymış, bunlar cehenneme giden yolun yapı taşlarıdır.

‘Parantez kapatılmalı’

Bağdat harap olduktan, Basra yıkıldıktan, Irak tasfiye olduktan sonra ya Türkmeneli devletleşmeli ya da 82 Kerkük, 83 de Musul olmalı, tarihin parantezi olağanüstü sabır, akıl ve üstün bir mücadeleyle kapatılmalıdır. Biz Kerkük’te olmazsak, işte o zaman Diyarbakır’ı veririz. Biz Musul’da olmazsak işte o an geldiğinde Şırnak’ı, Hakkâri’yi kaybeder, Ankara’yı Sevr şartlarına mahkûm etmiş oluruz.

GEMİLERİ YAKARIZ: Biz meseleye ticaret, gaz, petrol, boru hattı açısından elbette bakmıyoruz, bakmayacağız. Bunlar bizim varlık yokluk mücadelemizde afaki ve ikinci planda hususlardır. Barzani’nin 25 Eylül komplosunu beka meselesi olarak görüyor, bu uğurda yeri gelirse gemileri yakacağımızı açık seçik ilan ediyoruz. Biriz Kerkük, beraberiz Kerkük, bu yoldan dönenin ar damarı çatlasın Kerkük. Diyorum ki, Kerkük Türk’tür, sonsuza kadar da Türk kalacaktır.