Siyaset Uludere’de Zamzami gibi konuşuyor

Uludere’de Zamzami gibi konuşuyor

29.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Uludere konusunda partisine ve kendisine yönelik sert eleştiriler yönelterek “ölü sevicilik”le suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Mısır parlamentosunda verilen ve erkeklerin ölen eşleriyle, “ilk 6 saat sevişebilmelerini” içeren yasa önerisinin “fikir babası” olan Faslı İmam Zamzami Abdul Bari’ye benzetti.

Uludere’de Zamzami gibi konuşuyor

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Kaplan, dün TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına aynı sertlikle yanıt verdi. Kaplan, “Uludere’de ‘vur’ emrini hangi hayvan verdi” sözleri nedeniyle Erdoğan’ın kendisiyle ilgili ağır ifadeler kullandığını belirterek, aynı ifadeleri kendisine iade ettiğini söyledi. Kaplan şöyle konuştu:

Haberin Devamı


“Ölü sevicilik kavramını siyasete kazandıran bu Başbakan’a, sadece siyasetinin Pozantı’da pedofili olduğunu, Uludere’de de zat-ı şahanelerinin İmam Zamzami Abdul Bari gibi konuştuğunu buradan altını çizerek hatırlatıyorum. Gitsin, okusun, öğrensin ne dediğimi. İnsanlık suçu öyle es geçilecek bir olay değildir. Uludere katliamı bir nevi Srebrenica’dır. Şunu söylüyorum Kürt halkının tarihinde üç tane seçilmiş travma vardır. 33 kurşun, Halepçe ve günümüzde Roboski (Uludere). Roboski’nin baş sorumlusu Başbakan siyaseten emri verendir, burada tekrar ediyoruz. Ve tarih bunun sorumlusu olarak yazacaktır, bu yazılan tırnak içinde diyorum ‘katil’ olarak geçecektir bu sorumlular. Çok açık söylüyorum. Arena Şov’da bu katliamdan hesap soran muhalefeti bu pervasız diliyle eleştiren Başbakan Kürt halkının düşmanı olduğunu ilan etmiştir, burada.”

Haberin Devamı

ZAMZAMİ KİMDİR?

‘Veda seksi’ önermişti


Kaplan’ın benzetme yaptığı Faslı imam Zamzami Abdül Bari geçen yıl, “evliliğin ölümden sonra da sürdüğünü” ileri sürerek, kocaların olduğu kadar kadınların da ölen eşleriyle seks yapma hakkına sahip olduklarını belirtmişti. Geçtiğimiz nisan ayında, İslamcıların çoğunlukta olduğu Mısır parlamentosunda gündeme gelen, kızların 14 yaşında evlenebilmeleri ve “veda seksi” olarak de ifade edilen, erkeklerin ölen eşleri ile ilk 6 saat seks yapmalarına olanak sağlayacak yasa önerisi uluslararası kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Zamzami