Siyaset Ulusalcı bildiriye imzacılardan tepki

Ulusalcı bildiriye imzacılardan tepki

11.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de ulusalcı ve sol kanatlar arasında başlayan bildiri gerilimi dün de devam etti.

Ulusalcı bildiriye imzacılardan tepki

25 CHP’linin “Kalıcı Barış” bildirisine imza atmasına tepki göstererek karşı bildiriyi imzaya açan 7 ulusalcı milletvekiline, “Kalıcı Barış” için imza atan milletvekilleri yanıt verdi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, imzaladıkları bildirinin CHP programıyla örtüştüğünü vurgularken, “ulusalcı” kimliğiyle imza attığını söyledi.Milletvekilleri, şunları
söyledi:
* Muğla Milletvekili Nurettin Demir: Bildiri ‘BDP bildirisi’ değil. Partinin görüşlerine aykırı da değil. Ben de ulusalcı bir insanım. En azından daha demokratik, daha solda bir CHP için... Bu, kendi görüşüme, parti görüşüme, evrensel görüşlere aykırı değildi. Partilerde kanatlar her zaman olur. Bunu ön plana çıkarmamak gerek. Partinin daha sol söylemler söylemesinin de gerekli olduğunu düşünüyorum; emekten, işçi, toplumdan yana. Bizim programımıza ters hiçbir söylemin olmadığı düşüncesindeyim.
* İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu: İmza attığım bildiri basın açıklaması yapanların söylediğinin tam aksine CHP’nin seçim bildirgelerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında ifade edilen görüşler. CHP’nin kültürünü, geleneğini, parti birliğini sağlamak için bazen susmak gerektiğini bilmeyen arkadaşlar, bunu çarpıtarak sanki CHP’yi farklı şekilde gösterme gayretinde olmasınlar. Önümüze geleni imzalayacak kadar sorumsuz değiliz. Ayrıca böyle bir endişeleri varsa bunu basın yoluyla açıklamayı da doğru bulmuyorum.
* İzmir Milletvekili Rıza Türmen: Eleştiriler haklı değil. Bildiride yer alanlar CHP programı ve seçim bildirgesinde de yer alıyor. Yöntemde eleştirimiz olsa da barışı destekliyoruz. Demokratikleşme olmadan tek başına barış yeterli değil.