Siyaset ‘Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım’

‘Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım’

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da partisinin düzenlediği iftara katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım. Kimseyi kandıracak halim yok” dedi.

‘Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım’

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftarda konuşan Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, belediyelerin dağdaki örgüte para görderdiğini söyleyen Başbakan Binalı Yıldırım’ın açıklamalarına karşı şunları söyledi: “Bunu daha önce görmüştük. 1980 darbesinde Kenan Evren ve arkadaşları, ilk iş olarak belediyelere askerleri atamışlardı. Bugünkü iktidar da, halkın belediyelerine kayyumlar atamaktadır. Bizim, belediyelerden dağ- bayıra para aktardığımızı söylüyorlar. Buradaki halk ve Allah şahittir.”

Haberin Devamı

‘Kimseyi kandırmam’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğunun farkına varamadan görev süresinin bittiğini öne süren Demirtaş ise, şunları söyledi:

“Defalarca söyledim: Seçilmiş başbakan olan sensin. Bunun farkına varamadı. Kendini taşeron işçi gibi görüyor. 4-C taşeron işçisinin ne kadar hakkı, hukuku varsa, onun da Saray karşısında o kadar hukuku var. Mademki biz ’anneler ağlamasın, bu ülkeye barış gelsin’ diye onur sözü verdik. Bu onur sözünü yerine getiremeyen her siyasetçi onurunu yitirmiş bir siyasetçidir. Ben kendim için defalarca söylüyorum. Umudumu yitirdiğim an siyaseti bırakırım. Kimseyi kandıracak halim yok. Bilsem ki bu ülkeye barışı getirebilecek siyaseti yapamıyorum, gücüm yok, ben bu koltuğu işgal etmem. Ben burada isem, gençleri partime çağırırım, ‘gelin bu partide birlikte mücadele edin’ derim ve böyle söylerim. Ama bazı savcıların adaletsiz tutumu nedeniyle, binlerce genç PKK’ya katıldı. Eğer dağa göndermek suç ise, bunu siz işlediniz ben işlemedim.