Siyaset Üniversiteden görüş alın

Üniversiteden görüş alın

11.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Taluğ, yeni düzenlemeler konusunda üniversitelerin görüşünün alınmasını ve değer verilmesini beklediklerini söyledi

Üniversiteden görüş alın

Taluğ, ortaya çıkacak yeni çerçevenin, “akademik özerklik ve bilimsel özgürlüğü pekiştiren, çeşitliliği geliştiren, üniversitelerin birikimlerini ve fırsatlarını değerlendirmelerine olanak tanıyan bir çerçeve olmasını dilediklerini” belirtti. Ankara Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı açılış töreni, Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlendi. Törene Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.Rektör Taluğ açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın hızlı değişim sürecine ve bu noktada üniversitelerin önemine vurgu yaptı.
Steve Jobs’un çocukları
Prof. Taluğ, “farklı biçimde algılayan ve öğrenen, dikkat süresi ve hızı farklı bir genç kuşak için, Steve Jobs’un çocukları için, yeni bir eğitim anlayışı geliştirmeliyiz” dedi. Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ilk kadın asistanı, doçenti ve profesörü olan 90 yaşındaki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, “modernite ve ulusötecilik” konulu, 2011-2012 yılı açılış dersini verdi.


Acil ihtiyaç var!
Kayseri Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenen “Uluslararası Anayasa Sempozyumu”nda konuşan, Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca ise, “1982 anayasası, darbe anayasasıydı ve insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan bir yapısı vardı. Arap baharı’nın yaşandığı günümüzde birçok ülke, Türkiye’yi örnek alıyor. Bizim gittiğimiz yoldan geçmek istiyor. Bu sebeple acilen sivil ve kapsamlı bir anayasaya ihtiyacımız var” diye konuştu. Missouri-Kansas City Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Thomas: “Yeni Anayasa, tutarlı ve öngörülü maddeler içermeli. Sivil bir yeni anayasa oluşturma fikri, temel hak ve özgürlüklerin korunması için mükemmel bir fırsat” görüşünü ortaya koydu.