Siyaset Vaizler KYK yurtlarına büyük katkı sağlıyor

Vaizler KYK yurtlarına büyük katkı sağlıyor

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında 200’den fazla vaiz ve vaizenin görev yaptığı belirterek, “Biz bundan çok olumlu dönüşüm aldık. Bunu eleştirmek isteyenler boş konuşuyor. Bu kadar da açık söylüyorum” dedi.

Vaizler KYK yurtlarına büyük katkı sağlıyor

Adana’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) KYK yurtlarında “Bekarlık çıkmaz sokak, sen evlenmeye bak” sloganıyla evliliğe hazırlık okulu başlattığı iddiasına yanıt veren Kılıç, özetle şunları dile getirdi:
OLUMLU DÖNÜŞ: Bizim yurtlarımızda manevi rehberler bu sene itibariyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürütüyoruz. Diyanet’in kadrolu vaiz ve vaizeleri bin kişilik KYK yurtlarında görevli. Biz bundan çok olumlu dönüşüm aldık. Şu an 200’ü geçkin vaiz ve vaize yurtlarda görev yapıyor.
DİB’İN FAALİYETİ: Kredi Yurtlar Kurumu kimleri barındırıyor, gençleri barındırıyor. Bunlar üniversite öğrencisi. Biz onlara istemeleri ve sormaları halinde doğru bilgiyi edinebilmeleri için yine devletin kurulu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ehil ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onayıyla orada bir kişiyi istihdam ediyoruz. Gençlerimizin birçok soruları yok mu? Dini konuda da olabilir sosyal anlamda da olabilir. Bunu sormak istedikleri zaman bundan ehil olmayan bir kişiye mi gidip sormalarını isteriz yoksa bu konuda eğitim almış Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vaiz ve vaizelerinden mi almak istersiniz? Biz bunu yapıyoruz. Orada görev yapan kişilerin kendileriyle görüşme yapmak isteyenlerle sınırlıdır. Bu kadar basit. Biz imkanı sunarız. Kullanmak ve kullanmamak öğrencinin tercihine kalmış.
“ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE TEŞVİK” İDDİASI: Ben 22 yaşında evlendim. Gelsin bunu bana söylesinler. Evlendiğimde öğrenciydim. Kendimden örnek vermek gerekiyorsa kendimden örnek veriyorum. Bunu mu, eleştirmeye çalışıyorlar. Kredi Yurtlar Kurumu ve gençlik merkezlerindeki bütün faaliyetlerimiz gönüllülük esasına göre. Bizim bazı faaliyetlerimizle ilgili zorlama var gibi olumsuz bir takım kamuoyu çıkartılmaya çalışılıyor. Özellikle muhalefet içerisinde. Bu bir ayıptır ve yazıktır. 12 kişinin bir araya gelip de talep ettiği her kursu açıyoruz.

‘Gençler pozitif gündem yaşasın’

Doğu ve Güneydoğu’da gençlere yönelik spor müsabakaları ve turnuvalar düzenleyeceklerine değinen Bakan Kılıç, şunları kaydetti: “Genel anlamda bölge sportif anlamda çok daha aktif olacak. Ziyaretlerimizde şunu görüyoruz, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde atletizmin her branşına karşı her bölümüne karşı ciddi bir yatkınlık var. Kayağa ciddi yatkınlık var. Bunla beraber bireysel sporlara, taekwondo ve boksa ciddi yatkınlık var. Bununla beraber, masa tenisine karşı ciddi bir yatkınlık var. Orada sayıyı ve etkinliği artıracağız. Bu yazda özel bazı etkinlikler düzenleyeceğiz. Oradaki kardeşlerimiz bunun tadını yaşasınlar. Pozitif gündemde yaşasınlar. Farklı branşlarla ilgili turnuvalar yapıyoruz. Hakkari’de ve Iğdır’da kadın futbol takımı bulunuyor. Iğdır’a malzeme desteği veriyoruz. Hakkari’de yaptığımız yeni tesisler var, bunlar bitiyor. Spor alanları çoğaldığı için onlarda spor yapmak istiyor. Onun için örneğin organizasyon anlamında. Hakkari’de yüzme havuzumuz var. Gençlik merkezi ile bir arada. Oradan çıkınca bir anda orada 1000-1500 öğrenci yüzme
öğrenecek.”