Siyaset Vatan Partisi heyeti Ahmedinecad’la görüştü

Vatan Partisi heyeti Ahmedinecad’la görüştü

29.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in başkanlığındaki heyet İran’da temaslarda bulundu.

Vatan Partisi heyeti Ahmedinecad’la görüştü

Heyet ilk görüşmesini İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile gerçekleştirdi. Vatan Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan görüşmede, Batı Asya Birliği fikrinin hayata geçirilmesi anlamında 7 Ülke 7 Deniz Projesi için siyasi, diplomatik, ekonomik kültürel alanlarda somut adımlar atılmasına karar verildiği duyuruldu.

Açıklamada Mahmud Ahmedinecad ‘Burada bacılarımı ve kardeşlerimi ağırlıyorum ve bundan büyük mutluluk duyuyorum’ dediği belirtildi.

Pekin, bölgesel işbirliğini geliştirmek amacı ile İran’da bulunduklarını ifade etti.

Yedi Ülke Yedi Deniz Projesi ile bölgeye barışın geleceğini vurgulayan Pekin, Vatan Partisi’nin Meclis’e girmesi ile birlikte bölge barışı için yapacakları ilk işin Batı Asya Birliği’ni kurmak olacağını ifade etti. Pekin, Ticareti dolar hükümdarlığından kurtarmak ve milli paralarımızla ticareti geliştirmek öncelikli hedefimizdir dedi.

Heyet üyelerinden genel başkan yardımcısı, eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan ise antiemperyalist mücadeleyi kurumsallaştırmak adına bölge ülkelerinin parlamenterlerinin oluşturacağı bir ‘Parlamenterler Birliği’ kurulmasını önerdiği belirtildi.

Açıklamada, Ahmedinecad’ın “Sorunları çözebilecek tek anahtar Türkiye ve İran’ın birlikteliği ama rakip olarak değil, kardeş olarak” dediği belirtildi.