Siyaset Vekil olmak isteyen bu apartmana taşınıyor

Vekil olmak isteyen bu apartmana taşınıyor

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Vekil olmak isteyen bu apartmana taşınıyor

Yozgat’ta 1991’de yapılan ve 12 daireden oluşan Ersoy Apartmanı, bugüne kadar farklı partilerden beş il başkanı ve dört milletvekili çıkarmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yozgatlı vatandaşlar, vekil olmak isteyip olamayan adayların bu apartmanda oturması gerektiğini, apartmanın adaylara “uğur getirdiğini” söylüyor.

Haberin Devamı

5 il başkanı çıkardı

Ersoy Apartmanı bir çok siyasi isime yıllar içinde ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. 1999’da yapılan seçimlerde MHP’den 21. Dönem Yozgat Milletvekili seçilen Ahmet Erol Ersoy, kendi soyadını taşıyan bu apartmandan milletvekili olarak TBMM’ye gitti.

Vekil olmak isteyen bu apartmana taşınıyor

Binada oturan Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ile CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’in ardından, bu binadan Ankara’nın yolunu son olarak, MHP’den İbrahim Ethem Sadef tuttu.

Siyasi isimlere uğurlu gelen Ersoy Apartmanı şu zamana kadar, beş de il başkanı çıkardı. Vekil olmadan önce MHP Yozgat İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Sadef bu apartmanda oturuyordu.

Ak Parti Kurucu İl Başkanı Yusuf Bahri Yazarel, Ak Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, DYP İl Başkanı Erol Doğan ve DP İl Başkanı İhsan Civelek de bugüne kadar Ersoy Apartmanı’nda ikâmet eden isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

‘Tatlı bir rekabet var’

2003’ten beri bu apartmanda oturan Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, dört dönem üst üste vekil seçilerek de dikkatleri üzerine çekti.

Farklı siyasi partilerin vekilleriyle aynı apartmanı paylaşmaktan mutlu olduğunu belirten Başer, “Tatlı bir rekabetimiz var. Hepimiz Yozgat için çalışıyoruz. İyi günümüzde, kötü günümüzde hep bir araya geliriz. Mesela CHP vekilimiz Ali Bey’le bayramlaşmalarımızı yaparız, birlikte bir şeyler yaparız. Komşu olmaktan mutluyuz” dedi. Siyasi isimlerin aynı apartmandan çıkmasının tesadüf olduğunu söyleyen Başer, “Yozgat küçük bir şehir, binadaki vekillerimizle insani ilişkilerimiz çok iyi” diye konuştu.

Yozgatlı vatandaşlar ise vekil olmak isteyip olamayan adayların mutlaka bu apartmanda oturması gerektiğini belirterek, bu apartmanın adaylara, “uğur getirdiğini” ifade ediyor. Yozgat sakinleri, “vekil olmanın yolu bu apartmanda oturmaktan geçiyor” şeklinde yorumlar yapmayı da ihmal etmiyor.