Siyaset Vekiller, Erdoğan’a desteğini yineledi: Yalnız değilsin

Vekiller, Erdoğan’a desteğini yineledi: Yalnız değilsin

12.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı buluşmaların sonuncusunu dün gerçekleştirdi. Vekiller, sisteme ve Erdoğan’a tam destek sözü verdi. Erdoğan İstanbul seçimleriyle ilgili olarak “Bu bir yol kazasıydı” değerlendirmesi yaptı.

Vekiller, Erdoğan’a desteğini yineledi: Yalnız değilsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gruplar halinde görüştüğü AK Parti milletvekilleriyle dün dördüncü ve son kez kahvaltıda bir araya geldi. Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalnız olmadığı, kendilerinin yanında oldukları mesajını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile dördüncü toplantısını yaptı.

Basına kapalı olarak yaklaşık 3,5 saat süren milletvekilleriyle görüşmede, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak’ın yanı sıra, kendi illerinin görüşme günlerinde çeşitli mazeretlerle toplantılarda hazır bulunamayan Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Bitlis, İstanbul ve Kayseri’den milletvekilleri de hazır bulundu.

Parti kaynaklarının aktardığına göre 69 milletvekilinin katıldığı toplantıda yaklaşık 20 milletvekili söz aldı.

Milletvekilleri yerel seçim ve yenilenen İstanbul seçim sonuçları, Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere gündeme ilişkin görüş ve değerlendirmelerde bulundular. Milliyet’in edindiği bilgilere göre Erdoğan, açılışta ve vekillerin değerlendirmelerinin ardından yaptığı konuşmalarda, milletvekillerine uyarı niteliği de taşıyan çarpıcı mesajlar verdi.

Haberin Devamı

‘Söz sahibi AK Parti’

Bir milletvekilinin İstanbul dahil pek çok ilin bir önceki seçimlerden yüksek oy alınmasına rağmen kaybedildiğine ilişkin sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul sonucu için “yol kazası” nitelemesinde bulunduğu ve “İstanbul’u kaybettik” ifadesinin doğru olmadığını belirterek “Biz İstanbul’u değil, belediye başkanlığını kaybettik. İstanbul’da ilçe belediye başkanlıklarında ve Büyükşehir Belediye Meclis’inde çoğunluk bizde. İstanbul yönetiminde AK Parti söz sahibi olan partidir” vurgulamasını yaptığı öğrenildi.

‘Yeni sistem reformdur’

Vekillerinden Cumhur İttifakı’nı zedeleyecek söylemlerden kaçınmalarını da isteyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili tartışmalara da değindi. Sistem değişikliğini “reform” olarak nitelendiren Erdoğan, “Sistem gözden geçirilecek” şeklindeki söylemlerin hatalı olduğunu belirterek, “sistemin değil, sistemin uygulanmasında sıkıntı olup olmadığına” ilişkin çalışma yapıldığının altını çizdi.

Erdoğan, “Sistemi yani yaptığımız reformu tartışmaya açmak doğru değil. Ama uygulamada bir sıkıntı varsa bunlar giderilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKYK’yı topladı

Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı kahvaltılı toplantıdan sonra partisinin MKYK toplantısına başkanlık etti. 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimlerinin de ele alındığı MKYK’da Meclis gündemi, çıkarılan yasalar, dış gelişmeler de değerlendirildi.

Vekiller, Erdoğan’a desteğini yineledi: Yalnız değilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Erdoğan, daha sonra yeni doğan bir bebeği de ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. AA