Siyaset ‘Venedik İzmir’e gelmiş!’

‘Venedik İzmir’e gelmiş!’

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Trabzon mitinginde şunları söyledi: “Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havalimanı yapan Ak Parti var

‘Venedik İzmir’e gelmiş’

Hep beraber toplanıp eski Türkiye’yi getirmek isteyen Eski Türkiye Partisi var. CHP’nin idaresindeki İzmir’e bakın. İki gün yağmur yağdı. Bırakın suya havalimanı yapmayı, su şehri bastı da haberleri yok. Zannedersin ki Venedik İzmir’e gelmiş. Kayıklarla dolaşıyorlar.”
Mega projeler konusunda dünyayla yarıştıklarını belirten Davutoğlu, “İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Yılda 150 milyon kişi kapasiteli. Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü biz yapıyoruz. Dünyada ilk defa üç katlı tünel yapıyoruz boğazın altında. Kanal İstanbul’u yapıyoruz. Dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünü İzmit’e yapıyoruz. Doğu Karadeniz’de dünyanın ikinci büyük çift tüplü tünelini Ovit’e yapıyoruz. Bizim kitabın arka sayfası. Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Belki zamanla öğrenir. Ama Türkiye’nin kaybedecek vakti yok.”