Siyaset Yabancı elçilikler de Beştepe’ye yaklaştı

Yabancı elçilikler de Beştepe’ye yaklaştı

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yabancı elçilikler de Beştepe’ye yaklaştı

Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe’ye taşınmasının ardından Ankara’nın Söğütözü bölgesi, diplomatik misyonun da ilgi alanına girdi. ABD Büyükelçiliği’nin Eskişehir yolu kenarındaki yeni binasının inşaatı sürerken İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, Söğütözü’ndeki Koç Kuleleri’ne taşındı.

Haberin Devamı

Köşk’e yakın yerler

Ankara’nın 1923’te başkent ilan edilmesinden sonra zaman içinde büyükelçilikler de İstanbul’dan Ankara’ya taşındı. Elçiliklerin Ankara’da yerleştiği ilk bölge, Atatürk Bulvarı’nın Bakanlıklar ile Çankaya Köşkü arasında kalan bölümü oldu.

Aralarında ABD, Almanya, Avusturya ve İtalya’nın bulunduğu çok sayıda ülkenin büyükelçilikleri bulvar üzerine yerleşti. Rusya, İngiltere ve İran gibi ülkelerin büyükelçilikleri de, Kavaklıdere bölgesinde yine bulvara ve Çankaya Köşkü’ne yakın noktalardaki yerleri tercih etti. Kavaklıdere’den sonra Ankara’da diplomatik misyonun yerleşmeyi tercih ettiği ikinci bölge ise, Gaziosmanpaşa oldu. Brezilya gibi bazı ülkelerin büyükelçilikleri bu semtte bulunuyor. Oran’da kurulan diplomatik site bölgesine ise Çin, Azerbaycan ve Gürcistan gibi bazı ülkeler taşınmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe’ye taşınmasının ardından yeni cazibe merkezi haline gelen Söğütözü bölgesi de, diplomatik misyonun ilgi alanına girdi. ABD Büyükelçiliği’nin Eskişehir yolu kenarında bulunan yeni binasının inşaat çalışmaları hızlandırıldı. İnşaatın tamamlanmasının ardından ABD Büyükelçiliği, Kavaklıdere’den yeni binasına taşınacak.