Siyaset Yalçın Akdoğan ‘Filinta’yı beğendi

Yalçın Akdoğan ‘Filinta’yı beğendi

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT’de önümüzdeki salı yayınlanmaya başlayacak ‘Filinta’ dizisinin Seka Film Platoları’nda yapılan çekimlerini dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ziyaret etti.

Yalçın Akdoğan ‘Filinta’yı beğendi

TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve yapımcı Burhan Özkan’ın da katıldığı ziyarette Akdoğan, destek için geldiklerini söyleyerek TRT’nin dönem dizileri ‘Diriliş’ ve ‘Filinta’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. İzmit’te 300 bin metrekare alana 40 bin metrekare inşa edilen dev platoyu gezen Akdoğan, İstanbul Pera’nın birebir yansıtıldığı binalara ve yapılanmaya tam not verdi. Platoyu gezdikten sonra Akdoğan, “Avrupa’nın en büyük seti. Destek olsun diye buradayız. Türk sineması ve dizi sektörüne önemli katkılar yapacaktır diye düşünüyorum. Gerçekten büyük bir başarı. 19. Yüzyıl İstiklal Caddesi, Pera büyük bir başarıyla canlandırılmış ve sadece görüntü değil. Binalar da kullanılabiliyor. Türkiye’de bir ilk ve Avrupa’nın da en büyük platosu olmuş bu yapı bile başlı başına şaheser” dedi.
Akdoğan dizilerin günümüzdeki önemini vurgulayarak “Büyük beklentilerimiz var. Bunların hepsi hem son dönem Türkiye’nin katettiği mesafeyi hem de Türk sinemasının ve yapımcılığın geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye’nin yumuşak gücü, bölgesel etkimiz açısından çok önemli. Balkanlar’da, Ortadoğu’da diziler üzerinden Türkiye daha iyi biliniyor, tanınıyor. Tarihimizle barışmak açısından da önemli. Avrupa’da da izleniyor. İnsanlar Türkçe öğrenmeye başlıyor. Güzel olan tarafı da bu” diye konuştu. Adalet kavramının günümüzdeki anlamına da değinen Akdoğan, “Osmanlı’yı imparatorluk yapan adalet anlayışıydı. Aslında bu dizi bir kumpası anlatıyor. Bugün de ne kadar önemli olduğunu herkes kendi yaşantısında görüyor, hissediyor. Bire bir o tarihi yaşamak, hissetmek önemli” dedi.

Özel izinle 10 dakika gösterildi
Akdoğan ve basın mensuplarının da ziyareti sebebiyle dizi TRT’den özel izin alınarak 10 dakika gösterildi.