Siyaset Yalçın: CHP, siyasi Alzheimer’lar cephesi

Yalçın: CHP, siyasi Alzheimer’lar cephesi

04.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yalçın: CHP, siyasi Alzheimer’lar cephesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’lilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP’ye yönelik eleştirilerine sert yanıt vererek CHP’lileri, “Alzheimer’lar cephesi” olarak niteledi.

Haberin Devamı

Yalçın, dün yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarını hatırlatarak, Bahçeli’nin, Derviş’in bir kurtarıcı gibi Türkiye’ye getirilmesine hep karşı çıktığını söyledi. MHP liderinin bu tercihten duyduğu rahatsızlığı her vesileyle belli ettiğini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

‘Derviş’e ayar verdi’

“Sayın Devlet Bahçeli, göreve geldikten sonra koalisyon dengelerini gözetmeyen ve hükümet toplantılarında bir başka mahfilin adamı gibi davranan Kemal Derviş’e karşı açık tavır almış, haddini bilmeyen ve emperyalist güçler adına vesayetçi tutum sergilediği için sık sık uyarılarda bulunarak ayar vermiştir.”

DSP’nin parçalanmasının ve 57. Hükümet’in güçten düşmesinin en büyük mesul ve müsebbibinin Derviş olduğunu iddia eden Yalçın, şu değerlendirmede bulundu: “Uluslararası güçlerin Türkiye ekonomisini tasfiye için yürüttüğü operasyonların o dönemdeki uygulayıcısı olan Derviş’in bütün faaliyetlerinde yancısı, şakşakçısı ve akıldanesi Faik Öztrak’tır. Bu Faik Öztrak, Fransız Le Figaro gazetesinin tabiriyle, ‘ABD’nin Truva atı’ olan Derviş’in dizginlerini tutan kişidir. 2015 Haziran ayından sonra kendisine hükümeti kurma görevi verileceğini vehmeden ve aklınca Başbakanlığı sağa sola bahşeden Kemal Kılıçdaroğlu, Derviş’e bakanlık teklifi bile götürmüş ve CHP’nin karışmasına yol açmıştır. Kısacası CHP’nin siyaset macerası, Atatürk’ün millete mal ettiği hürriyet ve istiklal davasıyla başlayıp emperyalizmin taşeronluğuna kadar uzanan, ders olarak okutulmaya değer, hazin bir revizyonizm ve oportünizm serüvenidir.”