Siyaset Yalçın: MHP, Atatürk fikriyatının devamıdır

Yalçın: MHP, Atatürk fikriyatının devamıdır

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin fikriyatının milli mücadele kuşağında çok rahat görülebileceğini, Atatürk ve silah arkadaşlarının dediği “dava” ile MHP’nin dediği “dava” arasında bir fark olmadığını kaydetti.

Yalçın: MHP, Atatürk fikriyatının devamıdır

Yalçın, “Atatürk ve arkadaşlarının fikrinin takibi, devamı MHP’dir” dedi. Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV), “Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde MHP” konulu panel gerçekleştirdi. Açılışta MHP’nin 50 yılını anlatan kısa film gösterimi yapıldı. MHP’nin iktidara yürüyüşünün kare kare fotoğraflarla anlatıldığı filmde, MHP’nin 15 Temmuz Darbe girişimine “dur” dediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Panelde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 50 yıllık MHP geçmişinin Türk siyasi hayatında az bir dönem olmadığını, neredeyse cumhuriyetin yarı yılına denk geldiğini ve Türk siyasetine tesir ettiğini kaydetti. Yalçın, “Türk siyasetinin her döneminde millet ve halk adına doğru işleri yapmayı kendine şiar edinmiş önce ülkem üslubunu benimsemiş bir hareketi anlatmak oldukça zor. Bu anlamda tarihi not düşülmesi lazım. Arkadaşlarımız bu notu 50. yılda tarihe düşecekler. Bizden sonraki nesiller nice 50 yılları, nice 100 yılları kutlanırken bugünleri yad edeceklerdir” dedi.

1948’de Millet Partisi’nin kuruluşunun MHP’nin temelini oluşturduğuna dikkati çeken Yalçın, Millet Partisi ve sonrasında CKMP’nin 9 Şubat’ta Adana’da MHP’ye dönüşümünü dile getirdi. MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş ile dava arkadaşlarının, “Milli Mücadele kuşağının halefleri” olduğunu savunan Yalçın, “Atatürk ve silah arkadaşlarında onların ‘dava’ dediği hadise ile bugün MHP’nin dava dediği arasında hiçbir fark yoktur. 1969’da Türkeş ve arkadaşları partinin isminde ‘hareket’ ismini tartışırken bile atıfı milli mücadeleye yaptılar. Bugün partinin Atatürk veya arkadaşlarının devamı olduğunu iddia etmesi şeklen doğrudur. Ancak fikrinin takibi, devamı ise MHP’dir” dedi.