Siyaset Yargı paketi yeni yasama yılına kaldı

Yargı paketi yeni yasama yılına kaldı

10.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yargı Reformu Stratejisi kapsamında hazırlanan yargı paketinin Meclis gündemine gelişinin yeni yasama yılına kaldığını ortaya çıktı.

Yargı paketi yeni yasama yılına kaldı

AK Parti Grup Başkanlığı’nın milletvekillerine gönderdiği Meclis’in çalışma takvimine ilişkin bilgi notunda Genel Kurul’da 9-10 Temmuz tarihlerinde Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulmasına ilişkin yasa teklifinin ele alınacağı, bu düzenleme yasalaştıktan sonra da ekonomiyle ilgili torba teklifin görüşmelerine geçileceği belirtildi. 21 Temmuz itibariyle başlamasını öngörülen torba mesaisi 16-17 Temmuz’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Vekillere devam çağrısı

Plan Bütçe Komisyonu’nda dün sunumu yapılan 11. Kalkınma Planı ise tatil öncesi Meclis’in son mesai gündemini oluşturacak. 16 Temmuz Salı günü plan bütçe komisyonunda ele alınacak 11. Kalkınma Planı, 18 Temmuz Perşembe günü Genel Kurul’da görüşülecek.

AK Parti milletvekillerine gönderilen notta, çalışma gündemi ve takvimine ilişkin bilgilendirmenin ardından, “Komisyon görüşmelerinin tamamlanması halinde 18 Temmuz 2019 Perşembe günü 11. Kalkınma Planı görüşmeleri yapılarak bu yasama yılı çalışmalarının sonlandırılması planlandığından, tüm milletvekillerimizin programlarını anılan günlerde TBMM’de olacak şekilde yapmaları önemle rica olunur” ifadesine yer verildi.