Siyaset Yaş, Suriye ve PKK gündemiyle toplandı

Yaş, Suriye ve PKK gündemiyle toplandı

01.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaş, Suriye ve PKK gündemiyle toplandı

TSK’nın harbe hazırlık durumunun görüşüldüğü toplantıda, Suriye sınırındaki gelişmeler ile NATO’dan talep edilen orta menzilli savunma sistemi Patriot’ların nereye konuşlanacağı ve buna ilişkin olası gelişmeler masaya yatırıldı.
Sabah saatlerinde çalışmalarına başlamadan önce Anıtkabir’i ziyaret eden YAŞ üyelerinin, Anıtkabir ziyaretinin ardından Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel aynı arabaya binerek Genelkurmay Karargâhı’na geçti.
Karargâhtaki toplantının sabah seansı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.
Toplantının en ağır gündemini Suriye sınırındaki faaliyetler oluşturdu. Patriot füzelerinin hangi bölgede konumlandırılması gerektiğine ilişkin TSK’nın görüşü de bu toplantıda Erdoğan’a iletildi. NATO heyetinin Patriot’ların konuşlanmasına ilişkin temasları da toplantıda değerlendirildi.

‘Harbe hazırlık’ durumu
Suriye sınırına askeri takviyeye gerek olup olmadığının da toplantıda gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda, TSK’nın “harbe hazırlık” durumu masaya yatırıldı. Toplantıda, PKK’ya yönelik süren iç güvenlik harekâtına ilişkin son gelişmeler ve sürdürülen son operasyonlara ilişkin rakamsal veriler de sunuldu. Toplantıda; personel, eğitim ve disiplin konuları ile TSK’nın yeni dönem stratejileri de ele alındı.

Haberin Devamı

Gül’den YAŞ üyelerine yemek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri onuruna öğle yemeği verdi. Çankaya Köşkü’ndeki yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Koray Ertaş katıldı.
Yemekte, Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün depolarda yaptığı incelemeler sırasında tespit ettiği, Osmanlı Sarayı için özel üretilen ve Atatürk’ün de kullandığı sofra takımı kullanıldı.
ANKARA Milliyet