Siyaset Yavaş, liderlerin kararını bekliyor

Yavaş, liderlerin kararını bekliyor

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları ile görüşen Mansur Yavaş’ın, görüşmede İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istemediğini söylediği öne sürüldü.

Yavaş, liderlerin kararını bekliyor

İddialara Twitter’dan yanıt veren Yavaş, “CHP ile arasını bozamadık. Bari İYİ Parti ile arasını bozalım asparagası. Bu bilgi kirliliği ve pis oyunlar bile iki partinin temiz siyaset için bir araya gelip Başkenti kazanmasını gerektiriyor. 31 Mart’ta Ankara arınacak. İttifakı önleyemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gereğini yaparım’

Milliyet’in edindiği bilgi göre ise Yavaş, görüşmelerde Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak son görüşmeyi beklediğini söyledi. Her iki partinin yaptırdığı anketlerin de ele alındığı görüşmelerde, “Liderler anlaşırsa gereğini yaparım. Liderlerin kararı adaylığımı netleştirir” mesajını veren Yavaş, “İYİ Parti ile CHP’nin mutabakat zemini, tabana kadar yayılmalı” görüşünü dile getirdi. Yavaş ile görüşen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimde işbirliğine yönelik yürütülen sürecin hassas olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu tür görüşmelerin içeriğinin kamuoyuyla paylaşılmasını uygun bulmuyorum. Bir toplumsal talep ve beklenti var. CHP ile İYİ Parti arasında görüşme trafiği devam ediyor. Bu sürece balta vuracak adımları, maksatlı buluyorum. Toplumsal talebin karşılanması için İYİ Parti adına sürecin, iyi bir biçimde ve beklentiye uygun olarak sonuçlanmasını temenni ediyorum. Sayın Yavaş, önemsediğimiz bir siyaset figürü.”

Haberin Devamı

‘İlkeli yürüyoruz’

İYİ Parti’den Yavaş ile görüşme yürüten isimlerden İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu da, “Ülkeyi kim yönetsin partisi değiliz, ülkeyi hangi vasıflar yönetsin sorusunun cevabıyız. Biz şahıslarla değil, ilkelerle yürüyen bir partiyiz” dedi.