Siyaset Yazarlar tarihi buluşmayı değerlendirdi

Yazarlar tarihi buluşmayı değerlendirdi

18.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile Millet İttfakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun bir araya geldiği canlı yayının yankıları sürüyor.

Yazarlar tarihi buluşmayı değerlendirdi

Yazarlar programa ilişkin görüşlerini şöyle aktardı:

Haberin Devamı

Melih Aşık: Moderatör İsmail Küçükkaya programa katılan iki adaya mal bildiriminde bulunma konusundaki düşüncelerini sordu. İki aday da teoride olumlu konuştular. Pratikte bu sözlerini ne kadar tutacaklarını zaman gösterecek. CHP’li emektar siyasetçi Kemal Anadol bu yılın başında CHP’ye bir çağrı yaparak, belediye başkan adaylarının kendileri ve yakınlarının mal bildirimini zorunlu tutmasını önermişti. CHP’den ses çıkmadı. Tabii bu ilkeyi yalnızca CHP’nin uygulaması yetmez. Bütün partiler katılmalı.

Ali Eyüboğlu: “Kazananı kim oldu?” derseniz, bence sonuç şu: Adaylar fikirlerini söyledi, Türkiye onları izledi ve kazanan Türk demokrasisi oldu.

Ertuğrul Özkök: Bu ülkede 17 yıldır ilk defa iki siyasetçinin birbirine tek kelime hakaret etmeden, seslerini yükseltmeden, saygısızlık etmeden tartışabilmesinin mümkün olduğunu gördük...

Haberin Devamı

Sedat Ergin: Olgun ve medeni bir ortamda gerçekleşmesi, centilmence bir finalle kapanması Türkiye’de siyasete hakim olmasını arzuladığımız ölçüler açısından sevindiricidir.

Ahmet Hakan: İmamoğlu, yeni imajına abanabilirdi, herkesi kucaklayan eski imajına dönmeye çalıştı. Yıldırım, mağdur konumuna düşürebilirdi asla belden aşağı vurmadı.

Hande Fırat: Bu yayın sayesinde iki ismi de hiç görmediğimiz kanallarda canlı yayında gördük. Hem de bir arada gördük. Program heyecansızdı. Bu bir ilk adım. Eksikleri olabilir ama iyi adımdı.

Abdulkadir Selvi: İki aday birbirine bariz üstünlük kuramadı. Peki program seçmen tercihlerini etkiledi mi? Kamuoyu araştırma şirketlerinin yöneticilerine sordum...