Siyaset Yazdığı kitaplar yeniden ilgi odağı

Yazdığı kitaplar yeniden ilgi odağı

12.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yazdığı kitaplar yeniden ilgi odağı

Yazdığı kitaplar yeniden ilgi odağı

       SUSURLUK skandalının kilit isimlerinden Haluk Kırcı'nın, `Kalemimi asamazlar', 'Genç arkadaş' ve 'Zamanı süzerken' adlı 3 kitabı İstanbul'da yakalanmasıyla birlikte, yeniden ilgi görmeye başladı.
       Kırcı'nın, 'Kalemimi asamazlar' adlı ilk kitabını 3 bin adet bastıklarını belirten, kitabın telif hakkına sahip Erzurum Taş Medresi Yayınevi'nin sahibi Yunus Buğra Yılmaz, "İlk baskı Susurluk skandalının ortaya çıktığı an, büyük rağbet gördü. Kırcı'nın yakalanmasıyla birlikte kitap için bütün illerden sipariş almaya başladık. Acil olarak yeni baskı yapıyoruz'" dedi.

       Haluk Kırcı'nın ilk kitabı 'Kalemimi asamazlar' 1989 yılında basıldı. Kırcı'nın şiir ve denemelerini içeren kitapta, 12 Eylül öncesi anılarıyla, cezaevi günleri anlatılıyor. Kırcı'nın ikinci kitabı 'Genç Arkadaş' 1991 yılında Buhara ve Cihad Yayıncılık tarafından yayına hazırlandı. Kitap 2 baskı yaptı. Kırcı bu kitabında ülkücü gençlere önerilerde bulundu. Son kitabı 'Zamanı Süzerken'i ise geçen yıl Mayıs Ayı'nda Burak Yayıncılık bastı. Bu kitabında Abdullah Çatlı ile ilişkilerini anlatan Kırcı, ülkücü harekete girişini, Çatlı ile tanışmasını ve birlikte yaptığı çalışmaları yazdı.
       Geçmişte, Büyük Birlik Partisi'nin, Kırcı'nın kitaplarını toplu halde satın aldığı iddiaları da dile getirilmişti.