Siyaset Yeni Anayasa'da kader zirvesi

Yeni Anayasa'da kader zirvesi

26.04.2013 - 16:42 | Son Güncellenme:

Kandil'in talepleri Anayasa Komisyonu'nda sarsıntı yarattı.

Yeni Anayasada kader zirvesi

Terör örgütü PKK'nın lideri ve KCK Yürütme Kurulu Başkanı Murat Karayılan'ın dün Kandil'de yaptığı açıklamalar ve yeni anayasa talebi, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda sarsıntıya neden oldu.

Haberin Devamı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu önümüzdeki hafta TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında "kader" toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıda, komisyonun akıbeti netlik kazanacak. Uzlaşma Komisyonu'nun bugün yapılan toplantısında, yeni anayasa çalışmalarının geldiği nokta ve PKK yöneticilerinin Kandil'deki toplantısında gündeme gelen "yeni anayasa" talebi tartışıldı.

Kandil ve İmralı'dan bağımsız çalışalım

CHP'li Atila Kart, uzlaşma komisyonunun artık üretemediğini, belirsizliğin hakim olduğunu belirterek liderler turu yapılmasını talep etti. Kart, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ortaya çıkarılan anayasa metninin kırmızı renkte de olsa halkın görüşüne sunulmasını istedi. Kart, Kadil'in yeni anayasa talepleri için "Kandil'den, İmralı müzakerelerinden bağımsız, kimseye tabi olmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz" derken, MHP'li Faruk Bal da belirsizlik ve sürecin gidişatından duyduğu rahatsızlığı "Son taleplerle bu masanın bir anlamı kaldı mı görmek istiyoruz" ifadeleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

BDP'li Ayla Akat Ata ise, "Bu bir tarihi süreç kandil açıklamaları da bu masanın önemini ortaya koyuyor" dedi. Ak Parti'li Ahmet İyimaya ise açık bir yorum yapmadı. Toplantı sürerken TBMM Başkanı Cemil Çiçek, uzlaşma komisyonunu cumartesi günü için (yarın) toplantıya çağırdı. Ancak komisyon üyelerinin programının uygun olmaması nedeniyle toplantı tarihi önümüzdeki salı saat 19:00 olarak belirlendi. CHP'nin, Ak Parti'nin artık kararını vermesini ve komisyonun belirsizlikten kurtarılmasını ve liderler turunun gerçekleşmesini isteyeceği toplantı, yeni anayasa için "kader zirvesi" niteliğinde olacak.