Siyaset Yeni bakanlar Düzyol ve Dedeoğlu

Yeni bakanlar Düzyol ve Dedeoğlu

23.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık, HDP’li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca’nın istifasının ardından boşalan bakanlıklara yeni bağımsız isimleri atadı.

Yeni bakanlar Düzyol ve Dedeoğlu

Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı’na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun, Kalkınma Bakanlığı’na da Cüneyd Düzyol’un getirildiği belirtildi. Kalkınma Bakanlığı’na atanan Düzyol, 1964 yılında İzmir’de doğdu. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Düzyol, aynı yıl içinde DPT’de göreve başladı. 1992 yılında İngiltere’de University of East Anglia’da Kalkınma Ekonomisi üzerine diploma çalışmasını tamamladıktan sonra 1993 yılında planlama uzmanlığına atandı.

Haberin Devamı


Akil insandı

2009 yılı eylül ayında Kalkınma Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevine getirilen evli ve iki çocuk babası Düzyol, 2 Aralık 2014 tarihinden bu yana müsteşarlık görevini yürütüyordu. AB Bakanlığı’na atanan Dedeoğlu ise 1961 Ankara doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Dedeoğlu, akademik kariyerine de aynı kurumda başladı ve 2005 yılında profesör oldu. Star gazetesinde köşe yazarlığı yapan evli ve iki çocuk annesi Dedeoğlu, 6 Şubat 2012 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dört yıl için YÖK üyeliğine atanmıştı. Dedeoğlu, çözüm sürecinin bir parçası olarak oluşturulan “akil insanlar” heyetinin üyesi sıfatıyla İç Anadolu Bölgesi’ne çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi. Dedeoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın ardından ikinci kadın bakan oldu. Dedeoğlu, AA’ya yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan, ‘bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var’ dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim” dedi.