Siyaset Yeni sistemin sıkıntıları ele alınacak

Yeni sistemin sıkıntıları ele alınacak

27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eksik ve sorunlu yanları ile artılarının araştırılması için komisyon kuruldu.

Yeni sistemin sıkıntıları ele alınacak

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk yılındaki uygulamaların ele alınması için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde komisyon kuruldu. Oktay’ın başkanlığında yürütülen çalışmalarda 9 Temmuz 2018’de resmen hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin eksik, aksayan ve sorunlu yanları ile artıları araştırılacak. Komisyon, çalışmalarına başlarken tüm bakanlıklardan uzmanlar çağrıldı. Çalışma kapsamında bakanlıkların yaşadığı uyum sıkıntıları, bürokraside aşılamayan noktalar tek tek tespit edilecek. Bu kapsamda 100 günlük açıklanan planlar da değerlendirilecek. Bu planların hayata geçmesinde aksayan konular ele alınacak. Komisyona, ilerleyen süreçte STK ve medya temsilcileri ve akademisyenler ile hukukçu ve idare alanındaki dernek ve oda temsilcileri de davet edilecek. Yeni sistemde yaşanan sıkıntılar, muhalefette olduğu kadar AK Parti tabanında da eleştirilere neden olmuştu. Özellikle bürokrasinin azaltılacağı vaadine karşın bunun belli alanlarda gerçekleşememesi konusu mercek altına alınacak.

Haberin Devamı

Yeni sistem ile birlikte kurulan ofisler ve 9 Kurul’un çalışmaları komisyonun gündeminde olacak. Ofis ve kurulların bir yıl içerisinde neler yaptıkları, kuruluş süreçlerinde atılan adımlar, önümüzdeki süreçlere ilişkin hedefler de tek tek belirlenecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanan rapor Erdoğan’a sunulacak.