Siyaset 'Yeniden dirilip hesap soruyoruz'

'Yeniden dirilip hesap soruyoruz'

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin vurulduğunu iddia eden ABD ve Batı’ya sert tepki gösteren Erdoğan, “Elhamdülillah, Mehmedimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir” dedi

Yeniden dirilip hesap soruyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ak Parti Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi’nde ve kongreden önce kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Afrin operasyonuna değinen Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİZİN KANINIZDA VAR: Bir taraftan SİHA’larımız, bir taraftan F-16’larımızla, bir taraftan helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla evelallah Mehmedimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ‘sivilleri vuruyorlar’ diyor. Vicdansızlar, edepsizler, ahlaksızlar. Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok. Ama sizin kanınızda var. Siz Ruanda’da bunu yaptınız. Siz Mali’de bunu yaptınız. Siz Korsika’da bunu yaptınız. Siz durmadınız Libya’da bunu yaptınız ve hala da yapıyorsunuz. Kalkıp da Türk’ü bu noktada bu şekilde yorumlayamazsınız.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI: Biz elinde silahlıyla Mehmedimize, vatanımıza saldıranlara bunun hesabını soruyoruz. Siz 10 bin kilometreden buraya niçin geliyorsunuz? Bizim 911 kilometre sınırımızda sınırımızı koruma sorumluluğumuz var. Türkiye, 81 vilayetiyle, 81 milyon vatandaşıyla 98 yıl önceki Maraş olup istiklaline ve istikbaline el uzatanlara karşı topyekun kıyama kalkmıştır. Son 4-5 yıldır ülkemize yönelik o kadar çok saldırı oldu ki, artık milletimizin sabrı kalmadı, bıçak kemiğe dayandı.

Haberin Devamı

BİZİ KORKUTAMAZLAR: Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak bizi binlerce yıllık komşularından, kardeşlerinden, ayrılmaz bir parçamız olan coğrafyalardan koparmak istiyorlar. Terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmiyorlar. Teröristin yanında poz verdiklerinde Türkiye’yi korkutabileceklerini sanıyorlar. Halbuki bu görüntü sadece onların asırlardır dünyaya empoze ettikleri demokrasi, meşruiyet, hak, özgürlük gibi kavramların içini boşaltıyor.

KOLLARINI KANATLARINI KIRARIZ: Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde, o teröristleri tümüyle imha ederek, inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız, haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar. Ama giden kol, kanat geri gelmez.

EVDE AĞLAŞTIK: Hamdolsun, dün (önceki gün) cumaydı. Mehmedimiz cephede cuma namazını kılıyordu. Evde ağlaştık. Elhamdülillah, Mehmedimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Şimdi yeniden diriliyor bu millet ve hesabını soruyor ve hesabı sormaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ÇÖKERTECEĞİZ: Bugün de terör örgütlerini ve onların arkalarındaki güçleri eninde sonunda çökerteceğiz. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz ve iman ediyoruz. Çünkü biz şuna inandık.

BERABER GİDERİZ: (‘Reis bizi Afrin’e götür’ sloganları üzerine) Gitme kararını verdiğimiz zaman biz sizleri buralarda bırakmayız, merak etmeyin beraber gideriz, inşallah. Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz. İnşallah sefer görev emri olanlar bir defa öncelikle hazır olsunlar. Ama ihtiyaç şu anda yok.

PAÇAVRAYA DÖNMÜŞ İTİBARLARI KALACAK: Geride sadece yaralanmış dostluk, müttefiklik ilişkileri, kıymeti kalmamış kavramlar, kimsenin itibar etmediği sözler, paçavraya dönmüş itibarlar kalacaktır. Bunlar da çok yakında keşke yapmasaydık diyecekler. O zaman belki bu türkü dillerinin ucuna gelecek ama iş işten geçmiş olacaktır, bu böyle biline.

Haberin Devamı

Emperyalistlerin korkusu biziz

Yeniden dirilip hesap soruyoruz


Erdoğan, Kahramanmaraş’ın ardından gittiği Osmaniye’de özetle şunları söyledi: Şu anda askerimiz JÖH’leri ile PÖH’leri ile tüm komandolarıyla hamdolsun üzerine düşen görevi harfiyen uyguluyor. İnlerine girdik mi? Neler yapmışlar, o dağları delmişler, o dağlara o çimentolar, betonlar nerelerden gelmiş? Hepsini biliyoruz. Bunları telefon görüşmelerinde kendilerine söyleyeceğim.

DOĞU GUTA’DAKİLERİ VERMİYORLAR: Doğu Guta’da yapılana tepki gösteren bir ülke gördünüz mü? Doğu Guta’dakileri bize verin, hastanemizde tedavi ettirelim diyoruz, vermiyorlar. Nereye götürüyorlar Şam’a. Şam’daki akıbetleri belli. Bölgemiz rant ve çıkar kavgasına kurban edilmek isteniyor. Petrol kokusu almış emperyalistler. 100 yıl önce olduğu gibi bunların önündeki en büyük engel Türkiye. Emperyalistlerin en büyük korusu Türk milletidir.

e-Devlet çöktü

Erdoğan’ın, “Sefer görev emri olanlar hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok” açıklamasının ardından binlerce vatandaş, sorgulamanın yapıdığı e-Devlet sitesine girdi. Site hizmetlerinde, yaşanan yoğunluk nedeniyle aksama yaşandı. Vatandaşlar, “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” uyarısıyla karşılaştı. Sefer görev emri sorgulama işlemi, askerlik şubelerinden ya da PTT’den alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor.