Siyaset Yeşil'in hayatta olduğu tezi asılsız çıktı

Yeşil'in hayatta olduğu tezi asılsız çıktı

15.05.2009 - 01:49 | Son Güncellenme:

Önceki gün Türk basınının en çok konuşulan haberi Star ve Taraf gazetelerinde çıktı. Her ikisinde de birinci sayfadan verilen bu haberde, “Yeşil” kod isimli Mahmut Yıldırım’ın hayatta olduğu öne sürülüyordu

Yeşilin hayatta olduğu tezi asılsız çıktı

Uzun yıllar Emniyet, MİT ve Jandarma istihbaratı olmak üzere devletin pek çok kurumu adına silahlı operasyonlarda rol alan, adı pek çok faili meçhule karışan Yeşil, bilindiği gibi  1990’lı yılların ortalarından bu yana kayıp.  Bütün izler hayatta olmadığına işaret etse de,  Türkiye’de azımsanmayacak sayıda insan onun hâlâ hayatta olduğuna inanıyor.
Geçenlerde yayımlanan , Yeşil’in oğlu Murat Yıldırım tarafından kaleme alınan kitapta yer alan bir fotoğraf, Yeşil’in ölmediği yolundaki teorilerin yeniden dirilmesine yol açtı. Star ve Taraf’ın haberine göre,  Yeşil’i yemek yerken gösteren bu fotoğrafta, masanın üzerine serilmiş olan gazetenin üzerinde gözüken bir reklam duyurusu 2002 yılına aitti. 
Bu gazeteler, söz konusu ilanın  2002’de Kanal 6’da yayınlanan Biri Bizi Gözetliyor (BBG) programına  ait olduğunu yazdılar. AKP hükümetine en kuvvetli desteği vermekle tanınan Star, haberi , “Yeşil’i BBG Evi Ele Verdi” diyerek  manşetine yerleştirdi. Tam altı sütun üzerinden...
Milliyet de dahil olmak üzere pek çok gazete, Star ve Taraf’tan alıntı yaparak bu iddiayı dün tekrarladı. Gelgelelim, Yeni Şafak gazetesi, dün  Star ve Taraf’ın iddiasının gerçeği yansıtmadığına ilişkin çok ilginç bir haber yayımladı. Yeni Şafak’a göre,  2002 yılına ait olduğu ileri sürülen bu ilan, gerçekte 1995 yılına aitti. Yeni Şafak,  kanıt olarak Sabah gazetesinin 28 Aralık 1995 tarihli nüshasının ilgili bölümünü  de yayımladı.  Bu, Star’ın öne sürdüğü gibi  BBG’nin değil,  Kanal 6’nın birçok gazeteye verdiği  yılbaşı programının tanıtımıydı.  
Ancak Yeni Şafak gazetesi Star ve Taraf’ı üzmek istemediğinden olsa gerek, tekzip niteliğindeki bu haberi birinci sayfadan duyurmadı,  içeride 13’üncü sayfada küçük bir haber olarak yer verdi. Ayrıca, her iki gazetenin adını da geçirmedi haberde.
Star Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu daha önce Yeni Şafak’ta aynı görevi yaptığı için, eski çalışma arkadaşları anlaşılan kendisini üzmek istememişlerdi.