Siyaset Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır

Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Elazığ’da konuşan Cumhurbaşkanı, “Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir” dedi

Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Elazığ İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik operasyon mesajı verdi. Erdoğan, “Biz terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatı’yla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline” dedi.
Erdoğan, operasyonun zamanlamasını da “Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” sözleriyle duyurdu.
Erdoğan, Ak Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, burda bulunan vatandaşlara ve kongrede yaptığı konuşmasında özetle şu mesajları verdi:
‘Elazığ’ın payı büyük’
BAYRAĞIMIZI KAPTIRMAYACAĞIZ: Bir, tek millet. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. İki, tek bayrak. Bayrağımızı asla kimseye kaptırtmayacağız. Rengi şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekare ile vatanımızı da böldürtmeyeceğiz. O hani birileri geliyor da yok ‘paralel devlet’ yok ‘şurayı böleceğiz filan.’ Asla. Buna tevessül edenler karşısında askerimizi, polisimizi, korucularımızı, hepsinden öte jandarmamızı ve milletimizi bulurlar. Ve dört, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz var mı? Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve inşallah rabiamız bizim unsurlarımızdır.
ELAZIĞ’I GEÇMEDEN: (Türkiye’nin 1984’ten bu yana kesintisiz şekilde terörle mücadele yürüten bir ülke olduğuna işaret ederek) Dünyanın en eli kanlı, vahşi, ahlaksız bu terör örgütlerinden birisi olan PKK’nın, millete musallat oluşunun üzerinden 34 yıl geçti. Asker, polis, güvenlik korucusu, jandarma, kamu görevlileri vatandaş olarak on binlerce kardeşimizi teröre kurban verdik. Terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizden, ülkemizin batısına ve kuzeyine geçiş yapamamışsa bunda Elazığ’ın çok büyük payı vardır. Çünkü burası coğrafi olarak tam bir kilit noktasıdır. Elazığ’ı geçmeden ne kuzeye ne batıya geçemezsiniz. Bu mücadelenin elbette bir bedeli olacaktır. Fethi Sekin’de olduğu gibi pek çok kardeşimiz şehit oldu, gazi olanlar oldu.
Ne diyor Arif Nihat Asya, ‘Işığını önüne al yürü. Gölgen arkadan ister gelsin, ister gelmesin. Elazığlılar, vatan, millet, devlet, bayrak, ezan sevgisini önlerine alıp yürümüşler, geriye de dönüp bakmamışlar.
‘Kandil’e kadar gittik’
GADANIZI ALAM: (Konuşması sloganlarla kesilen Erdoğan, tribüne doğru dönerek) Bugün Elazığ bir başka, yav sizin gadanızı alam (Dert ve üzüntüyü paylaşmak) be. Şimdi bugün burada Elazığ’dan rabiamızı öyle bir haykıralım ki dostlarımızın yüreği ferahlasın, düşmanlarımızın kalbi daralsın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Gakgoş’uyla, Arap’ıyla, Arnavut’uyla, velhasıl 80 milyon tek millet ve bizi bölemeyecekler. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi belli, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehitlerimizin ta kendisi. Üç, tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse, işte F-16’larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla inlerine gireriz. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Kato’da girdik mi? Ve yetmedi ta Kandil’e kadar gittik, yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek.
KAPININ ÖNÜNE KOYACAK: Nerede? Pensilvanya’da. Ne işin var orada? Hadi sıkıyorsa gel, buraya gel. Arkana Amerika’yı almak suretiyle, Pensilvanya’da sana kazandıracağı bir şey yok. Amerika da seni bir yere kadar taşır, Feto bunu bilesin. Ondan sonra Amerika da seni kapıya koyacak, o zaman da kaçacak delik arayacaksın.
BAŞLARINA YIKACAĞIZ: Ülkemize yönelik tehditleri artık karakollarımızın kapısında, şehirlerimizin caddelerinde, vatandaşlarımızın günlük hayatı içinde değil, doğrudan kaynağında tespit ve imha etme kararı aldık, bu stratejiyi adım adım hayata geçirdik. Biz, terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatı’yla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz.
Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç’te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak’a kadar sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bahçeli’ye teşekkür

Dün Cerablus’tan El Bab’a kadar olan hatta 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Öyle veya böyle, biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız.. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar, dönüp kendilerine bir baksınlar. Çünkü biz bu ülkenin tek bir çakıl taşını, bu milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımıza yönelik destekleme kararını açıklamış olması da şüphesiz ki bir dayanışın, bir milli mutabakatın ne denli güçlü bir şekilde oluştuğunun ifadesidir. Bu vesileyle şahsım, partim ve milletim adına teşekkür ediyorum. Zira bu ümmetin birliği çok önemli. Birilerinin ülkemizin ve milletimizin geleceği ile ilgili karanlık senaryolar peşinde koştukları bir dönemde yapılan açıklama, yerli ve milli duruş sahiplerinin saflarını sıkıştırmaları bakımından önemli. Bu süreçte partili kardeşlerimden ricam, birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden en küçük bir taviz vermemeleri. Türkiye’yi sarsmak için önce AK Parti’yi sarsmaları gerektiğini bilenler şimdiden kolları sıvamış, kendilerince bir takım aktörleri de sahaya sürmeye başlamışlardır. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacak, kendi hedeflerimize odaklanacağız.

‘Gakkoşlar var mıyız?’

“Gakgom babacandır, gözü de pektir. Mazluma yumuşak, zalime serttir. Kalleşliği bilmez haza, erkektir. Herkese gakgomsun denilmez gakgoş” sözlerini okuyan Erdoğan, Elazığ’ın bu sonuçlarla herkese “gakgomsun” denilmeyeceğini tüm Türkiye’ye gösterdiğini dile getirdi.
Erdoğan, salonun dışında bulunanlara seslenirken Elazığ’ın kahramanlarına değinerek “Bunun son örneği; geçen yıl İzmir Adliyesi’ne saldırarak katliam yapmak isteyen teröristleri, tabancasındaki son kurşuna kadar çarpışarak durduran ve daha sonra şehit olan Fethi Sekin kardeşimizdir” dedi. Erdoğan, salonda bulunanlara da Fethi Sekin’in şahsında tüm şehitler için Fatiha okumalarını istedi.

Ansızın geleceğiz

Salonda “Bir gece ansızın gelebiliriz” diye slogan atan partililere dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç şüphesiz olmasın, bir gece ansızın geliyoruz, geleceğiz” karşılığını verdi.
AK Parti olarak çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacaklarını, millete ne kadar çok giderlerse o derece iyi netice alabileceklerini söyleyen Erdoğan, 15 yıldır bunu yaptıklarını, 2019’da da buna devam edeceklerini aktararak “Gakkoşlar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gece gündüz çalışmaya var mıyız?” diye sordu.
Erdoğan, geçtiğimiz 15 yılda Elazığ’a 13 milyar liralık yatırım yaptıklarını, yeni okullar, yurtlar, hastaneler, toplu konutlar, yol, baraj ve diğer yatırımlarla Elazığ’ın çehresini değiştirdiklerini vurguladı.
Kongreye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Vedat Demiröz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile milletvekilleri de katıldı.

‘Teste davet ediyorum’

BÖYLE MÜTTEFİKLİK OLMAZ: Buradan Suriye’deki terör örgütünü destekleyen sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum. Sadece 2017 yılı boyunca, Türkiye şunu adım adım takip ediyor, Suriye’de terör örgütüne Amerika’nın göndermiş olduğu silah sayısı ne biliyor musunuz? 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz, böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz. Sen PYD’ye, sen gideceksin YPG’ye bu silahları vereceksin, ondan sonra da bize ‘Biz sizinle stratejik ortağız’ diyeceksin, bunu kimse yutmaz.
KİMSE ALAY ETMESİN: Kimse bizim zekamızla alay etmesin. Bugüne kadar bize söylediği her şey yalan ve manipülasyon olanlarla Suriye’de çözebileceğimiz sorun kalmamıştır. Yarın, öbür gün bölgede hiçbirimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa, bilinsin ki sebebi işte bu yalanlarla bizi oyalayanlardır.
BİR HAFTAYI BULMAZ: Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler.

‘Askerimizle F-16 olur inlerine gireriz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bingöl 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı Karşıyaka Spor Salonu önünde de vatandaşlara seslendi. Tek bayrak, tek millet vurgusu yapan Erdoğan, salon önünde ve kongrede özetle şunları söyledi:
HUZURUMUZU BOZAMAYACAKLAR: Vatanımızı bölemeyecekler. Kim buna yeltenirse askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla millet olarak F-16 oluruz, helikopterlerle tank olur inlerine gireriz. Bu milletin huzurunu bozamayacaklar.
KARGAŞA BİTECEK: (16 Nisan halk oylamasında yüzde 73 Evet çıktığı için teşekkür ederek) 2019 seçimleriyle tamamen yürürlüğe girecek bu yeni sistemle, ülkemizde siyasete dışarıdan müdahalelere zemin hazırlayan kargaşa ve istikrarsızlık ortamı artık tarihe karışacaktır.
FİGÜRAN DEĞİL OYUN KURAN: Son Kudüs meselesinde ‘Mukaddes beldelerimizi korumak, barış ve istikrarı temin etmek için gerekirse dünyayı ayağa kaldırız’ dedik ve tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün artık uluslararası ilişkilerde herkes şu gerçeği kabul ediyor. Ekonomide, ticarette, diplomasi ve savunma sanayisinde yükselen bir Türkiye var. Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var. Güçlü Türkiye, bilesiniz ki dünyaya ayar veren Türkiye olacaktır. Dünyanın geri kalanından fazlamız var, hamdolsun eksiğimiz yok. Biz, demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde artık Avrupa veya Amerika ile yarışmıyoruz, kendimizle yarışıyoruz. l BİNGÖL AA