Siyaset Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası

Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Parlamenter sistemin son başbakanı, yeni TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a en yüksek nişan olan Devlet Şeref Madalyası verildi. Erdoğan’ın törende “40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı” sözleriyle duygulanan Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parlamenter sistemin son başbakanı, yeni TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a en yüksen nişan olan Devlet Şeref Madalyası takdim etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan törene Yıldırım’ın eşi, çocukları ve torunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ve bazı Ak Partili milletvekilleri katıldı. Törende Erdoğan şöyle konuştu’ın, konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

KADİM YOL ARKADAŞIM: Bu madalya, devletimizin bekası, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için üstün başarı gösterenlere veriliyor. Kadim yol ve mesai arkadaşım Binali Bey’e ülkemize yaptığı hizmetler sebebiyle şükranlarımı sunuyorum. Takdim ettiğimiz madalya, sadece devletimiz ve halkımız adına gösterilen fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun bir nişanesidir.

UZLAŞMACI, KUŞATICI, SAMİMİ: Sadece son 16 yılda ülkemize milletvekili, Ulaştırma Bakanı, başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, inşallah bundan sonra TBMM Başkanı olarak çalışmalarına devam edecektir. Gerek bakanlığı gerekse Başbakanlığı döneminde sergilediği uzlaşmacı, kuşatıcı ve samimi yaklaşımını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

ÖNCE YOLDAŞ SONRA YOL: Önce yoldaş, sonra yol. Bu sözün asıl hikmetini ve manasını bulduğu yer siyaset ve devlet idaresidir. Siyasette aynı ideallere inandığınız, aynı değerleri paylaştığınız, gönül ve fikir birliği içinde hareket ettiğiniz yol arkadaşlarınızın değeri herşeyin üstündedir. Allah’a hamd olsun 40 seneyi aşan zorlu siyaset yolculuğumuzda Rabbim bizlere, Binali Bey gibi güzel dostlar, sağlam dostluklar nasip etti.

BAZILARI GİBİ YOLUNU ŞAŞIRMADI: 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Üstlendiği her vazifeyi, deruhte edilen her görevi ehliyet, liyakat ve prensiplerine sadakatla en güzel şekilde yerine getirdi. Binali Bey, FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz amansız mücadelenin de en büyük destekçilerindendir.

UYUMU SÜRDÜRECEĞİZ: Binali Bey ile Başbakanlığı döneminde yakaladığımız uyumu Meclis Başkanlığı döneminde de sürdüreceğiz. Meclisimizin bu süreçte ülkemizin terör örgütleriyle ve güvenlik tehditleriyle mücadelesine çok güçlü destek vermesini bekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yasama ve yürütme olarak bu konuda aynı kararlılığın gösterileceğini ümit ediyorum. Çünkü terörle mücadelede son dönemde yakaladığımız başarının sırrı iş birliğidir, dayanışmadır.

Haberin Devamı

BAHÇELİ İLE BİRLİKTE HASSAS SÜRECİ YÖNETTİ: Binali Bey, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile bu hassas süreci fitnecilere aldırmadan, takdire şayan şekilde yönettiler. Bu gayretleriyle sadece Türkiye’yi sürekli kriz, kaos ve istikrarsızlık üreten sistemden kurtarmakla kalmadılar, aynı zamanda ilk defa iki farklı partinin bir araya gelerek sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceklerini göstererek, Türk demokrasisinin gücüne güç, itibarına itibar kattılar.

Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası

‘Zor zamanda da yanınızda olacağım’

Devlet Şeref Madalyası’nın kendisi için büyük bir anlam taşıdığına dikkat çeken Yıldırım da Erdoğan ile yol arkadaşlığını anlatırken, şunları söyledi: Erzincan’ın Refahiye kazasından, Kayı köyünden Bahar Hanım ve Topal Dursun’un evladı Binali Yıldırım olarak, böyle bir sorumluluğu sizinle beraber üstlenerek ülkeme ve milletime hizmet yapabildiysem, benim için en büyük mutluluk budur. Şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanım, 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir. Zor zamanda da iyi günlerde de hep yanınızda olmaya, sizinle beraber yol yürümeye, yol arkadaşı olmaya devam edeceğim.”

Haberin Devamı

Mektubunu okudu, mührü teslim etti

Yıldırım, Erdoğan’a son Başbakanlık mührünü teslim ederken yazdığı mektubu okudu. Erdoğan’a yönelik, “Sayın Başkanım” hitabını kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

“24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak, cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk seçilmiş kurucu başkanı oldunuz. Zatıdevletlerinizi en derin duygularımla tebrik ediyor, yeni dönemde başarılarınızın artarak devamını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Son başbakanı olarak bugüne kadar devlet idaremizin bütün tarihi kararlarında, milletimiz ve ülkemiz adına bu ulvi makamların iradesini temsil eden başbakanlık mührünü binlerce yıllık Türk devlet hayatımızın bir aziz hatırası ve ölümsüz nişanı olarak değerli Cumhurbaşkanımız ve seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanımız olan zatıdevletlerinize arz etmekten büyük bir bahtiyarlık ve şeref duyuyorum. Bu mührü zatıalinize arz ederken, milletimiz, ülkemiz ve tüm vatandaşlarımız adına bir kez daha sizi tebrik ediyorum. En derin hürmetlerimle.”

Haberin Devamı

Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası

İlk dakikada ‘30 dakika ara’

TBMM Başkanlığı’na seçilen son Başbakan Yıldırım, dün Genel Kurul’daki başkanlık koltuğuna oturdu. Oturumu açmak için kürsüdeki tokmağa uzanan Yıldırım’a müdahale bürokrattan geldi. Bürokrat, oturum açılışı için gongun çalması gerektiğini izah etti. Yıldırım, bunun üzerine gong tokmağını avuçlayarak sert biçimde indirdi.

Yıldırım’ın oturumu açtıktan sonra “30 dakika ara veriyorum” demesi üzerine salondan hayret nidaları yükseldi. Yıldırım da bunun üzerine ayağa kalktı ve salona gülerek baktı. Ancak 30 dakikayı geçen aradan sonra, tekrar oturumu açan Yıldırım, bu kez de, “15 dakika ara veriyorum” diyerek oturumu tekrar kapattı.