Siyaset Yıldırım'a "çok gizli" damgalı dosya

Yıldırım'a "çok gizli" damgalı dosya

25.05.2016 - 17:45 | Son Güncellenme:

Milli Güvenlik Kurulu'nun Mayıs ayı olağan toplantısı, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Nurettin Canikli, Veysi Kaynak ve Fikri Işık ilk kez kurul üyesi olarak MGK toplantısına katılacak. MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, bugün Çankaya Köşkü'ne giderek, yeni Başbakan Yıldırım'a, MGK'nın gündemiyle ilgili bilgi verdi. Başbakan Yıldırım'ın, görüşme sırasında önünde duran siyah kaplı ve içinde ulusal güvenlikle ilgili gizli damgalı bilgi ve belgelerin yer aldığı dosya dikkat çekti.

Yıldırıma çok gizli damgalı dosya

Yeni hükümetin kurulmasının ardından önemli iki toplantı, ard arda Cumhurbaşkanlığı'nda yapılmış olacak. 65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı'nda başladı. MGK salonunda yapılan toplantıya, bakanların dışında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da katıldı.

MGK'da 4 yeni isim
Aynı salonda yarın da MGK'nın Mayıs ayı olağan toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığına yapılacak toplantıya, 4 yeni isim katılacak. Binali Yıldırım, MGK toplantısında başbakan olarak yer alacak. Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ilk kez kurul üyesi olarak MGK toplantısına katılacak.

Haberin Devamı

Daha önce toplantılara Başbakan Yardımcısı olarak katılan Lütfi Elvan ile Milli Savunma Bakanı olarak katılan İsmet Yılmaz, yerlerinin değişmesinden dolayı MGK üyeliklerini kaybetti. MGK'nın gündeminde; terör örgütü PKK ile yerleşim birimleri dahil topyekün mücadele, IŞİD ile mücadele, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile paralel devlet yapılanmasına karşı yürütülen mücadele yer alacak.

İlk kabul
Başbakan Yıldırım, bugün MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu kabul etti. bu Yıldırım'ın, başbakan olduktan sonra ilk kabulü oldu. Görüşme, Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Görüşmeye içinde dosyaların bulunduğu çantayla gelen Hacımüftüoğlu, Yıldırım'a yarın yapılacak MGK toplantısının gündemiyle ilgili bilgi verdi. Görüşme sırasında Yıldırım'ın önünde duran siyah kaplı ve içinde ulusal güvenlikle ilgili gizli damgalı bilgi ve belgelerin yer aldığı dosya dikkat çekti.