Siyaset Yılmaz, kapıyı araladı

Yılmaz, kapıyı araladı

04.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz, kapıyı araladı

Yılmaz, kapıyı araladı


HAKAN ŞANLITÜRK Diyarbakır


       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, hükümete girmekten kaçmadığını, soruşturma komisyonlarının görevini tamamlamasının ardından bu konuyu ortaklarıyla görüşeceğini bildirdi.
       Galatasaray - Antalyaspor arasında oynanan Türkiye Kupası finalini izlemek için Diyarbakır'a gelen Yılmaz, "Bu, komisyonlar bitince hükümete gireceğiniz anlamına mı geliyor?" sorusuna, "Hayır. Komisyonların sonuçlanması lazım. Sonra durumu değerlendireceğiz. Bana görev düşerse sorumluluktan kaçmam" yanıtını verdi.
       Kabinede bakan değişikliği konusunda ANAP açısından bir zorunluluk olmadığını kaydeden Yılmaz, diğer partilerde böyle bir zorunluluğun ortaya çıkması halinde durumu değerlendireceklerini ifade etti.
       Daha önce "AB yolu Diyarbakır'dan geçer" dediğini belirten ANAP Genel Başkanı şunları söyledi:
       "Dediğim doğru çıktı. Galatasaray, Avrupa Kupası finali için Diyarbakır'dan geçiyor. Diyarbakır'ı huzurlu görmekten memnunum. Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin geleceği çok daha iyi olacak. Bu iyi geleceğin mimarı da ANAP olacak."

"Sonuç vermez"

       Yılmaz, Ankara'dan hareketinden önce İstanbul bağımsız milletvekili Aydın Menderes'in, "Cumhurbaşkanı adaylık ve seçim sürecinin tüm sonuçlarıyla iptali" için başlattığı girişimin sonuç vereceğine ihtimal vermediğini, Yılmaz, gazetecilerin "Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinden istifası" yolundaki tartışmaları anımsatmaları üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:
       "İstifasına gerek kalır mı kalmaz mı bilmiyorum, onu hukukçuların değerlendirmesi lazım. En iyi de Sezer'in kendisi değerlendirir. Hukuken şu anda Sezer'in Anayasa Mahkemesi başkanlığından istifa etmesini gerektiren bir durum yok. Eleştiriler daha çok siyasi açıdan yöneltiliyor. Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş kanununda ayrılmadan herhangi bir yere aday olma imkanı veren hükümler var."