Siyaset Yol yakınken hatadan dönün

Yol yakınken hatadan dönün

21.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Önümüzdeki süreçte ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti asla muhatap alınmayacak” diyen Erdoğan PKK’lı gençlere “Elinizdeki o tutuşturulan silahlarla değil, bilgisayarlarla gezdiğinizi görmek istiyoruz” diye seslendi

Yol yakınken hatadan dönün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK içindeki gençlere “Gelin, yol yakınken hatadan dönün” diye seslendi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay ile partisinin grup toplantısında dile getirdiği kendisine yönelik sert eleştirilerine ağır ifadelerle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Muhtarlar Toplantısı”nda gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, akademisyenler bildirisine eleştirilerini sürdürdü. Merhum sanatçı Cem Karaca’nın lümpen aydınlar için “yarım porsiyon aydınlar” dediğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Rahmetli çok bonkör davranmış. Bugün aydın geçinenler değil yarım, çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil. İstisnalar kaideyi bozmaz. Cem Karaca, ‘Yarım Porsiyon Aydınlık’ isimli şarkısında bu güruhu şu şekilde anlatıyor: Her zamanki köşenizde, her zamanki barınızda, önünüzde viski ve havuç, bir eliniz çenenizde, kaşınız hafifçe yukarıda, bakışlarınız ne kadar bilgiç, hiçbir şey üretemeden sadece eleştirirsiniz. Ekmeğin fiyatını bilmezsiniz ama ekonomi, politika. Karılarını döverken siz ne kadar bilimselsiniz. Hep o yarım porsiyon aydınlık aynı çehreler, aynı laflar, vallahi hiç değişmemişsiniz.”

Haberin Devamı


‘Yol yakınken dönün’

Erdoğan, PKK içindeki gençlere de şöyle seslendi: “Şu anda o dağda yaşayanlar, bütün yetkililere başta şahsım olmak üzere ailemize varıncaya kadar her şeyimizi tehdit ediyor. Yetkili mercilerdeki arkadaşlarımıza aynı tehdidi yapıyorlar. Polis ve askerlerimiz için aynı şeyi söylüyorlar. Kardeşlerim, biz yola çıkarken ‘kefenimizi giydik’ dedik. Elinde silah olan da onu destekleyen de ihanetin bedelini ödeyecektir. Bu eylemlere karışanlardan her kim ki hemen pişman olur, gelir güvenlik kuvvetlerimize teslim olursa devletimizin de milletimizin de şefkatli kolları açıktır. Buradan terör örgütü içindeki gençlere sesleniyorum; gelin, yol yakınken hatadan dönün. Biz sizleri sokak köşelerinde, dağ başlarında, dere yataklarında cansız şekilde, cezaevinin parmaklıkları arasında mahkum olarak değil, ailenize, ülkenize, milletimize hayırlı evlatlar olarak görmek istiyoruz. Kırmızı maskelerle değil, alnınız açık olarak görmek istiyoruz. Elinizdeki o tutuşturulan silahlarla değil, bilgisayarlarla gezdiğinizi görmek istiyoruz. Bu oyuna gelmeyin, oyunu bozun.”


‘Pişkin bir tip’

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik sert sözlerine de ağır ifadelerle tepki gösterdi. “Söyleyene bakarak kesinlikle girmemesi gereken bir tartışma. Ama karşımdaki kişinin, cevap vermediğimde kendisinin haklı olduğunu düşünecek ve hatta buna inanacak kadar cahil ve ahlaksız olduğunu bildiğim için mecburen temas etmek zorundayım” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Çünkü bu bir değil, iki değil, üç değil, beş değil, on değil... Sabır, sabır, sabır... Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı hem parti kongresinde hem grup toplantısında yine çirkin yüzünü göstermiş. Bu zat bir süredir şahsımla ilgili, ailemle ilgili ağzına da kişiliğine de kesinlikle yakışmayan bir şekilde bir namus ve şeref edebiyatı tutturmuş gidiyor. Kazandığım tazminatlar artarak devam ediyor. Aslında kendisine bunun cevabını hiçbir şekilde karşılık veremeyeceği ve veremediği şekilde müteaddit defalar ifade ettim ama bazı insanlar vardır ya hani yüzüne tükürsen, ‘yağmur yağıyor herhalde’ der. Bu da işte böyle pişkin bir tip.”

Haberin Devamı


‘Zavallı ve cahil’

Haberin Devamı

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zatın asıl karın ağrısını da ortaya dökerim ama inanın ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu namus ve şeref fukaraları için vakit harcamak zül geliyor. Bıraksanız memleketi batıracak. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir zavallı.. Şimdi, bunun herhangi bir eseri olmadığı için akıl derecesini ölçemiyoruz. Hatta akıl sağlığının yerinde olup olmadığını da bilmiyoruz... Milletin zaten yok saydığı bu zatı ben niye adam yerine koyayım ki. Varsın kendi hiçliği, kendi cehaleti, kendi başarısızlıkları, kendi kifayetsizlikleri, kendi hakaretleri, küfürleri içinde çırpınsın dursun...

Org. Akar’la görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı
Orgeneral Hulusi Akar, Güneydoğu’daki bazı ilçelerden terör örgütünü temizleye yönelik düzenlenen operasyonları kapsamlı olarak görüştü.
‘Bu zihniyetten tiksiniyorum’
Erdoğan, lümpen aydın takımının yüzlerindeki maskeyi biraz daha sıyırdığını ve gerçek yüzlerinin bir bölümünü çok açık gösterdiğini söyledi. Bu kişilerin ülkeye ve millete, milletin tarihine, kültürüne, değerlerine olan kinlerini buldukları her fırsatta kustuğunu ifade eden Erdoğan, “Yıllardır dolaylı yollardan yürüttükleri terör örgütünün propagandasını yayınladıkları bildiriyle bu defa açık şekilde alenen yaptılar ama artık Türkiye, eski Türkiye değil. Hem milletin birliğini, beraberliğini bozmaya çalışacaksınız, değerlerine hakaret edeceksiniz hem de hiçbir bedel ödemeden elinizi kolunuzu sallayarak, üstelik devletten aldığınız maaşla veya sağladığınız kazançla hayatınızı sürdüreceksiniz. O günler ger ide kaldı. Bu zihniyetten, açık söylüyorum, tiksiniyorum. Herkes meşrebine, karakterine, şahsiyetine uyan işi yapacak. Bunlar, içlerinde bulundukları ihanet çukurunda çırpınacak bunu iyi bilelim” dedi.