Siyaset Yolsuzluk iddiasına yanıt kardeşten geldi

Yolsuzluk iddiasına yanıt kardeşten geldi

19.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Kent Konut ile ilgili eski Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve bazı bürokratların haksızca indirimli konut ve işyeri aldığı iddiaları hakkında başlatılan müfettiş soruşturmasının 15 aydır bitirilemediğini belirtti.

Yolsuzluk iddiasına yanıt kardeşten geldi

Konuya ilişkin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı başvuruda bulunan Akar’a yanıt, iddiaların odağındaki eski İl Başkanı Civelek’in kardeşi olan İsmail Civelek’ten geldi. Belediyede Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı olarak görev yapan İsmail Civelek, ağabeyiyle ilgili soruları, “ticari sır” iddiasıyla yanıtsız bıraktı. Akar, bu durum hakkında şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

“Kent Konut soruşturması sonrasında AKP Mahmut Civelek’i vekil adayı göstermedi, kızağa çekti. Bence olay 3-5 daireyle sınırlı değil. Kent Konut incelemeye alınsa büyük olaylar ortaya çıkacaktır. Şimdi de korkularından bize cevap veremiyorlar. Düşünün bir suç hakkında bilgi istiyoruz, o bilgiyi bize suçu işleyenin kardeşi veriyor. Hırsızın kardeşi, kardeşim hırsızlık yaptı der mi? Bunun adı rezalet.”