Siyaset YSK’ya ‘kırmızı mühür’ kullanılsın başvurusu

YSK’ya ‘kırmızı mühür’ kullanılsın başvurusu

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 23 Haziran İstanbul seçimlerinden itibaren “tercih” veya “evet” yazılı mühürlerde siyah yerine kırmızı renk veya siyah dışında fark edilebilecek başka bir renkte mürekkep kullanılması için başvuruda bulundu.

YSK’ya ‘kırmızı mühür’ kullanılsın başvurusu

İl Seçim Kurulu kesin aday listesini açıkladı. Listede, dört parti ile 17 bağımsız aday bulunuyor. Seçimde AK Partili Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP’li Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel yarışacak. Yenileme seçiminin oy pusulalarının basımına, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtılmasına dün başlandı. İl Seçim Kurulu’nun yenileme takvimi şöyle:

Haberin Devamı

- 29 Mayıs Çarşamba: Sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak. Seçimde görevlendirileceklere eğitime başlanacak.

- 13 Haziran Perşembe: Seçim propagandası ve yasaklar başlayacak.

- 16 Haziran Pazar: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

- 18 Haziran Salı: Kesinleşmiş seçmen kütüklerinde yer alan ölenler ile vatandaşlıktan çıkarılanlara ait bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden, kısıtlı seçmenlere ve 26 Aralık 2018 ila 23 Haziran 2019 arasında ceza infaz kurumlarında bulunan kasıtlı suçtan hükümlülere ait bilgilerin Adalet Bakanlığı’ndan, oy verme günü itibarıyla silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler ve yedek subay öğrencilere ait bilgilerin Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınarak sandık seçmen listelerinde şerh düşülecek.

Haberin Devamı

- 19 Haziran Çarşamba: İlçe seçim kurullarınca, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 405 ve 406. maddelerindeki sebeplerle haklarında kısıtlılık kararı kesinleşenlere ilişkin olarak sonradan gelen bilgiler sandık seçmen listelerine, “oy kullanamaz şerhi” girilecek.

- 21 Haziran Cuma: İlçe merkezi dışında kalan mahallelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

- 22 Haziran Cumartesi: Seçim propagandası sona erecek. (Saat 18.00)