Siyaset Yüksek yargıya iade-i ziyaret yaptı

Yüksek yargıya iade-i ziyaret yaptı

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yargıtay ve Danıştay Başkanlığına iade-i ziyarette bulundu.

Yüksek yargıya iade-i ziyaret yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yargıtay ve Danıştay Başkanlığına iade-i ziyarette bulundu. Davutoğlu, cuma namazını da Yargıtay mescidinde kıldı.
Davutoğlu, Danıştay ve Yargıtay’ı ziyaret etti. Davutoğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör tarafından kapıda karşılandı. Davutoğlu’nu Yargıtay Başkanlığı’na gelişinde, Yargıtay Genel Sekreteri Şebnem Günaydın kapıda karşıladı. Danıştay, mayıs ayındaki kuruluş yıldönümüne gazetecileri almama kararı vermiş ve gazeteciler tarafından protesto edilmişti. Bu olayın ardından dünkü Davutoğlu ziyaretinde Danıştay yetkililerinin gazetecilere olan özel ilgisi de dikkati çekti.

Cuma Yargıtay’da
Vakit darlığı nedeniyle cuma namazı için camiye gidemeyen Davutoğlu, Yargıtay’a girişinin ardından kurumun mescidine geçerek cuma namazını kıldı. Namaz sonrası Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile bir araya gelen Davutoğlu’nun Yargıtay ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.

Yılmaz’dan sürpriz
Davutoğlu, Yargıtay ziyaretinin ardından Başbakanlık Merkez Bina’da oluşturulan Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’ne geçti. Bu esnada TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın Başbakanlık’a geldiği görüldü. Yılmaz görüşmesinin ardından Davutoğlu, Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıya katıldı. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bu toplantıya katıldı.