Siyaset Yurt dışı seçmen oy kullanmaya başladı

Yurt dışı seçmen oy kullanmaya başladı

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için oy kullanıyor.

Yurt dışı seçmen oy kullanmaya başladı

Dün de KKTC, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Rusya, Çin, Birleşik Krallık, İsveç, Sudan, Kırgızistan, Kazakistan’da kayıtlı seçmenler oy kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

‘Oy kullanın’ çağrısı

Yunanistan’da sandıkların kurulduğu Atina, Selanik, Gümülcine ve Rodos’ta seçmenler, Türkiye saati ile 09.00’da oy vermeye başladı. Oyunu Atina-Pire Başkonsolosluğunda kullanan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, “Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya çağırıyorum. Yapılacak seçimlerin vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Yunanistan’da yaklaşık 11 bin seçmen bu akşama kadar 09.00-21.00 saatleri arasında, Atina-Pire, Gümülcine, Selanik ve Rodos’taki başkonsolosluklarda oylarını kullanabilecek.

İsveç’te, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, Stockholm’de bulunan Kista Fuar’ında kurulan 17 sandıkta oylarını kullanıyor. Yaklaşık 39 bin seçmenin kayıtlı olduğu İsveç’te oy verme işlemi bugün TSİ 20.00’ye kadar devam edecek.