Dünya Siyasete karşı koyamadı!

Siyasete karşı koyamadı!

02.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de bundan tam 20 yıl önce, İşçi Partisi’nin zaferine imza atan eski başbakan Tony Blair, 10 yıllık aradan sonra siyasete geri dönme kararı aldığını açıkladı.

Siyasete karşı koyamadı

Blair, siyasete ne şekilde döneceğine ilişkin olarak bilgi vermedi. “The Mirror” gazetesine konuşan İngiltere’nin eski başbakanı Blair, yeniden aktif siyasete döneceğini belirtti. Bu kararı almasında, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma (Brexit) sürecinin etkili olduğunu vurgulayan Blair, “Bu Brexit, siyasete daha fazla dahil olmam için doğrudan bir motivasyon kaynağı oldu. Elinizi kirletmeniz gerekiyor ve ben de öyle yapacağım” ifadelerini kullandı. Amacının, Brexit sürecini yumuşatmak ve politik tartışmaları şekillendirmek olacağını belirten Blair, aktif siyasetten çekildiği günden bu yana pek çok şeyin değiştiğini de kabul etti.

‘Bir kova bilinmezlik’

Siyasete dönüşü kastederek, “Kafamı kapıdan uzattığım anda, tepemden aşağıya bir kova bilinmezlik dökülecek. Fakat bunun için gerçekten heyecan duyuyorum” ifadelerini kullanan Tony Blair, bugüne dek sessizliğini korumuş olmasının, ülkesini umursamadığı anlamına gelmediğini de vurguladı.