Siyaset ‘Siz camileri kapatırsınız da biz boş durur muyuz?’

‘Siz camileri kapatırsınız da biz boş durur muyuz?’

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam İstanbul-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Doğu ve Güneydoğu Sivil İrade Platformu tarafından organize edilen iftar programında konuştu.

‘Siz camileri kapatırsınız da biz boş durur muyuz’

Avusturya’nın cami kapatma kararına sert tepki gösteren Erdoğan “Bu Avusturya Başbakanının attığı adımlar, dünyayı bir Haçlı-Hilal savaşına doğru götürüyor. Bunun için de özellikle Batı dünyası, bu adamlarına çekidüzen vermesi gerekir. Eğer bunlar çekidüzen vermezse, bu hesaplar farklı bir şekilde yapılmaya doğru gidecektir. Neymiş? Oradaki bizim din adamlarımızı Avusturya’nın dışına atacaklarmış. Ya siz bunu yaparsınız da biz boş mu dururuz? Biz de bir şeyler yaparız demektir” dedi. 24 Haziran’da yapılacak seçimleri hatırlatan Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan reformların katbekat fazlasını 16 yıla sığdırdıklarını dile getirerek, “Bugünün gençleri birçok şeyi bilmiyor. Bugünün gençleri, 18 yaş gence seçilme hakkını verenin AK Parti iktidarı olduğunun farkında değil. Çünkü biz güvendik, inandık. Eğer bu milletin geçmişinde Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fethederek, bir çağı kapatıp, bir çağı açıyorsa, şimdiki neslin içinden de inşallah nice Fatihler çıkar diyerek bu adımı attık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bunlar zavallı’

Yola koyulduktan sonra ekonominin kısa sürede şaha kalktığını, refahın arttığını, yollar yaptıklarını, havaalanları açtıklarını, hastaneler inşa ettiklerini, okullar, fabrikalar kurduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Ama bugün gazetelerden bir tanesinde bir şey okudum. Ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı diyor ki ‘fabrikaları kapatıp, kıraathane açacaklar.’ Bunlar zavallı, bunlar çırak bile değil. Bunlar, okuma seferberliğine de karşı. Çünkü bunlara kıraathaneyi sorduğun zaman ‘nedir?’ diye. Herhalde okey masasının kurulduğu veya iskambil kağıtlarının olduğu yer zanneder. Ey cahil fizik öğretmeni olabilirsin ama sen kıraathanenin ne anlama geldiğini bilmiyorsun.”

Millet kıraathanelerini kuracaklarını, artık her ilçede bir veya birkaç tane bu kıraathanelerin adeta butik kütüphaneler olacağını aktaran Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin yer aldığını, Rami Kışlası’nı da Rami Kütüphanesi’ne çevireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’daki kütüphanenin 5 milyon cilt, Rami Kütüphanesi’nin ise 7 milyon cilt kitap alacak bir kütüphane olacağını açıklayan Erdoğan, her ilçede de millet kütüphaneleriyle farklı projeleri hayata geçireceklerini, oralarda 24 saat çocukların, yetişkinlerin dergi, gazete, kitap okuyacağını, internetten yararlanacaklarını, kek ve çay ikramının yapılacağını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Muharrem anladın mı ne işe yararmış bu? Burada fabrikaları kapatmaya gerek yok. O bizim işimiz değil sizin işiniz. Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasını kapatıp da gaz ocağı fabrikasına dönüştüren siz oldunuz” diye konuştu.

‘Af yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği af tartışmalarına yönelik ise “Bakınız şunu bilin; bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Yani bu konularda kimse bize farklı yaklaşım göstermesin. Kimse bize farklı bir yaklaşım göstermesin. Yani insan eğer yargı haklarında bir hüküm vermiş de içeriye girmişse, onları affetme yetkisi bizim değil, bu bir. İki; şu anda parlamentonun böyle bir işlevi yok, bu da ortada. Biz kalkıp da bu işi oya tahvil etmek için bir af çıkarmayız” dedi. l AA

Yazarlar