Siyaset Sızmalar yok değil teşkilatlarımızda var

Sızmalar yok değil teşkilatlarımızda var

08.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, paralel yapıya mensup kişileri Ak Parti teşkilatlarından ayıklama çalışmalarının 2013’te başladığını belirterek, “Bütün bunlara karşı görmediğimiz, göremediğimiz tabi ki sızmalar yok değil, teşkilatlarımızda var” dedi.

Sızmalar yok değil teşkilatlarımızda var

Yazıcı, “15 Temmuz’dan sonra partinizde tespit edilen FETÖ’cü var mı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Elbette bu tespitleri yapıyoruz. Biz kongrelerimizi 17-25 Aralık’tan sonra yaptık, belediye seçimleri 17-25 Aralık 2013’ten sonra yapıldı. TBMM grup listeleri gene o tarihten sonra oluşturuldu. Bütün o süreçlerde adayları tespit ederken bu yapıyla iltisaklı olup olmadıkları dikkate alınmış, gözden geçirilmiş ve o süreçte de önemli bir eleme yapılmıştır. Bütün bunlara karşın görmediğimiz, göremediğimiz tabi ki sızmalar yok değil, teşkilatlarımızda var.”

Gerek parti teşkilatı gerek yerel yönetimlerdeki araştırmaların sürdüğünü, bu konuda bir sayı vermenin mümkün olmadığını belirten Yazıcı, birim başkanlarının çalışmalarını Başbakan’a sunacaklarını, sonrasında gerekmesi halinde bu çalışmaların MYK’ya geleceğini bildirdi. FETÖ temizliği konusunda yürütülen çalışmaların ne kadar süreceğine ilişkin soru üzerine Yazıcı, “Uzun sürmez yani bunu birkaç ayda toparlarız. Gerçekten partimizi aynı kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi bundan temizleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

‘Akrabam değil’

Söz konusu süreçleri siyasi istismar aracı haline getirmeye çalışanlara da asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yazıcı, kendisiyle ilgili bir örnek verirken şunları söyledi: “Mesela, Cumhurbaşkanımızın yaveri Ali Yazıcı. Sosyal medyada, hatta bazen yazılı medyada birçok kişi ya cahilliğinden ya da değişik amaçlarla bunun benim kardeşim ya da akrabam olduğunu söylüyorlar. Bunu söyleyerek, bana zanda bulunuyorlar. Yani ne akrabamdır ne ilişkim var ne de tanırım. Sadece Cumhurbaşkanımız görev verdikten sonra, Cumhurbaşkanımıza refakat ettiğim yerlerde bunu görmüşüm. İşte bu tür benzeri isnatlar teşkilatlarda da oluyor. Bunlara da dikkat ediyoruz.”