Gündem Skandal kitap Meclis’e taşındı

Skandal kitap Meclis’e taşındı

17.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kütahya Belediyesi’nin ‘Evlilik ve Aile’ kitabına tepki büyüyor. CHP’li Hürriyet, kitabı Meclis’te eleştirdi. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da eğer kitap doğruysa rahatsızlık verici olduğunu söyledi

Skandal kitap Meclis’e taşındı

Kütahya Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı, “Evlilik ve Aile Hayatı” kitabında “erkeklerin cinsel fantezilerinin kutsandığını söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Sapkın düşüncelerin yer aldığı bir kitap. Ak Parti kendi belediyesi hakkında mutlaka işlem başlatmak zorunda. İşlem yapmazsa CHP il teşkilatı savcılığa suç duyurusunda bulunacak” dedi. Hasan Çalışkan imzasını taşıyan kitabı Meclis Genel Kurulu kürsüsünde göstererek, gündeme getiren Hürriyet, şunları kaydetti:
‘Davar muamelesi’
“Kadına davar muamelesinin yapılması gerektiğini söyleyen, hatta ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen, ahlak ve vicdan dışı bir kitap. Okudukça tüylerim diken diken oldu. ‘Çocuk doğuran sevimli kadınları alın ama bakire olsun’ diyen cümleleri içeriyor. ‘Kocası arzuladığında kadınlık görevini yapmayan kadın, suçlu ve günahkârdır’ diyor kitap. Kadının itaatsizlik ettiğinde dövülmesi gerektiği anlatılıyor. ‘Kadın çalışma hayatına girerse kocasına karşı cinsel görevini yapamaz’ diyor. Ahlaksızlık, sapkın düşüncelerin yer aldığı bir kitap. AKP kendi belediyesi hakkında mutlaka işlem başlatmak zorunda. CHP olarak bu durumu takip edeceğiz. AKP, herhangi bir işlem yapmazsa CHP il teşkilatı savcılığa suç duyurusunda bulunacak.”
CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, konuşmasının ardından kitabı birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya da gösterdi. Bahçekapılı, eğer kitabın doğruysa rahatsızlık verici olduğunu kaydederek, Hürriyet’e, konuyu birlikte takip etmeyi önerdi. Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de kitabı alarak inceledi.

İŞTE O İFADELER

Kaplan’ın paylaştığı bilgiye göre; bazı ifadeler kitapta yer aldığı şekliyle şöyle:
"İslam erkeğin kadın üzerine yönetici olmasını iki açık sebebe bağlamıştır. Bunlardan birincisi, erkeğin vücut ve düşünce kuvveti, sağlam takdir, inisiyatif ve yüreklilik bakımından kadından üstün olmasıdır... Çünkü Allah öyle yaratmıştır.”
“Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ‘Kadınların hayırlısı, namusunu ve iffetini koruyan, cinsi duygusu fazla olsa bile, dışarıda gözü olmayan, sadece kocasına ilgi duyup ona kanaat edendir.’”
Cinsel faydalanma hakkı: “Bu konuda şimdilik bir hadisi şerifi vermekle yetinelim: ‘Erkek zevcesini yatağına çağırdığı zaman zevce bundan kaçınırsa sabahlayıncaya veya kocasının yatağına dönünceye kadar melekler onu lanetler.’”

Skandal kitap Meclis’e taşındı


‘Kocasından izin almalı’
“Kocanın haklarından birisi de eşinin başka erkeklerle konuşmamasıdır. Her Müslüman kadın, yabancı erkeklerle konuşmamalıdır. Eğer konuşması icab ediyorsa kocasından izin almalı, hatta bu konuşmasını, mümkünse kocasının yanında ve tesettürüne de dikkat ederek gerçekleştirmelidir.”
“Kadınlar, hanımlık vazifesini bilerek yuva ahengini temin için evin reisi ve kendisinin amiri olan erkeğine itaat ve hürmete riayetle mükelleftir. Eliyle, diliyle kocasını incitmemeli, burnunu büküp yüzünü ekşitmemeli, kalp kırıcı sözlerden son derece sakınarak nahoş hareketlerde bulunmamalıdır.”
“Cinsel vazifede kadın, fedakâr olmalıdır.”
‘Kadın da arzulu olmalı’
Çok eşliliğin yararları: “Çok kadınla evlenmek erkeğin değerini artırır. Kadının değeri de artar. Genelde kadın nüfusu fazla olduğu için çok eşlilik sayesinde kadınlar bir erkeğin himayesine girecekler ve kendilerini kötü ortamlardan koruma imkanı da bulacaklardır. Piyasada ucuz iş gücü ya da gayri meşru yerlere düşmekten kurtulmuş olacaktır.”
“İlişki sırasında erkek, kadını yormamalı, acı verici ve kaba olmamalıdır. Ancak kadın da ölü gibi soğuk ve katı olmamalı, sıcak ve hareketli olmalı, çevik davranışlarıyla erkeğine güç ve kıvanç vermelidir. Cinsel ilişkide kadın da arzulu olmalıdır.”

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kitabı Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya da gösterdi. Bahçekapılı da, Hürriyet’e konuyu birlikte takip etmeyi önerdi.