Teknoloji Skintrack Sayesinde Dokunmatik Ekranlar Değişiyor Mu?

Skintrack Sayesinde Dokunmatik Ekranlar Değişiyor Mu?

07.05.2016 - 14:07 | Son Güncellenme:

Skintrack dokunmatik ekran teknolojisinde büyük bir değişim oluşturmaya çalışıyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne kadar başarılı olacak.

Skintrack Sayesinde Dokunmatik Ekranlar Değişiyor Mu

Akıllı saatler kuşkusuz diğer akıllı cihazlar ile uyumlu olarak çalışarak tüm işlemleri bileğinizden halletmenize olanak sağlayan oldukça kullanışlı cihazlar. Ancak belki de en büyük eksiklik olarak nitelendirilebilecek özelliği küçücük ekranları sayılabilir. Dar bir alana sahip olan bu dokunmatik ekranlar kimi zaman istenilen işlemin yapılmasına engel bile olabiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı aynı fikirde olacak ki Skintrack isimli cihazı geliştirmişler.

Haberin Devamı

Skintrack bir adet bilekliğe sarılan sensör ve bir adet parmağa takılan yüzükten meydana geliyor. Çalışma prensibi ise oldukça basit. Dokunmatik ekranlar parmağın ekrana basıldığı noktada birbirine değen noktalardan geçen elektrik akımı sayesinde akıllı cihazlar hangi noktaya dokunulduğunu anlar. Skintrack’de ise parmağa takılan yüzükten yayılan yüksek frekanslı elektrik akımı sayesinde elin üstünde hangi noktaya dokunulduğu tespit ediliyor. Skintrack geliştiricileri bu elektrik akımının son derece güvenli olduğu belirtmişler.

Bu sistem sayesinde akıllı saat üzerinden uygulamalar için kısayollar atamak ya da gelen çağrıları elinizin üzerine S harfi çizerek sessiz hale getirmek gibi birçok işlem yapılabilir hale geliyor. Hatta kullanıcılar ellerinin üzerinden resin çizmek bile mümkün olabilecek. Ancak hatırlatmakta fayda bu henüz geliştirme aşamasında bir teknoloji. Doğal olarak insan elinin terlemesi ya da nemlilik oranı gibi birçok değişken cihazın şu an için çalışmasını etkileyecektir. Ancak sanıyoruz ilerleyen yıllarda Skintrack ve benzeri teknolojiler hayatımızdaki vazgeçilmez yerlerinin alacaklardır.

Sony’den Sanal Gerçeklik Sevenlere Süpriz sony silikon vadisi