Fenerbahçe "1.8 milyar dolarımızı yok ettiler"

"1.8 milyar dolarımızı yok ettiler"

29.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz'un sarı-lacivertli kulübe büyük darbe vurduğunu söyledi.

1.8 milyar dolarımızı yok ettiler

SENAD OK

Haberin Devamı

Yıldırım, 2011 yılında karşı karşıya kaldıkları operasyonun kendilerini dümdüz ettiğini belirtti, “Eğer olmasaydı Fenerbahçe zirve yapardı. 1.8 milyar dolar gücümüz vardı. O gücü yok ettiler. Bugün de söylüyorum, FETÖ bitmemiştir, bitmez. Her gün birilerini yakalıyorlar. Kim nedir, kimdir? Belli değil. Yanılmayalım” dedi.

Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Önder Fırat ile birlikte İzmir’de “3 Temmuz ve FETÖ Kumpaslarının Bilinmeyenleri” konulu panele katılan Başkan Aziz Yıldırım “2011’de operasyon yapılmasaydı, Fenerbahçe zirve yapardı” dedi.

Yıldırım, “Bunu Fransız Dergisi yazdı. Dedi ki: “Önümüzdeki 10 yılın iki takımı var; Fenerbahçe ve Brondby. Dortmund ile Lyon out.” Forbes dergisi manşet attı. 1.8 milyar dolar gücümüz vardı. O gücü yok ettiler. Bugün de söylüyorum, FETÖ bitmemiştir. FETÖ bitmez. Her gün birilerini yakalıyorlar. Kim nedir, kimdir? Belli değil. Yanılmayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Araziler borçlara yeter

Aldıkları arazilerin borçlarını karşılayacak seviyede olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, “350 ile 400 milyon euro arasında Fenerbahçe’nin borcu var. Bunun yanında da Fenerbahçe’nin mal varlığı, bizim aldığımız... Zaten öncesinde ne 1 metrekare arsa, ne de tapu vardı. Satma kararı alırsak, borçları sıfırlarız. Bütün derdim Yargıtay kararının bitmesi. Yargıtay kararı hem şahsım için, hem yanımızda oturan Şekip ve onun gibi içeri girip yatanlar ve Fenerbahçe için lazım” ifadelerini de kullandı.

Samandıra’ya kampüs

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“3 Temmuz’u kimse unutmasın. 3 Temmuz bir Kurtuluş Savaşı’nın başlamasının hareket noktasıdır. Bunu herkes bilsin. Bizler gelip geçiciyiz. 3 Temmuz’u iyi tahlil etmek lazım. 3 Temmuz’dan sonra Fenerbahçe’nin geldiği, noktaya iyi bakmak lazım. Bir silindir geçti. Dümdüz yaptı bizi.”

Fenerbahçe’nin çıkarları için Acıbadem Grubu ile sözleşme imzaladıklarını kaydeden Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi’ne büyük önem verdiklerinin altını çizdi, Samandıra’ya kampüs yapacaklarının müjdesini verdi.

‘Galatasaray maçında yaşananlar planlıydı’

Haberin Devamı

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu 2012 yılında Galatasaray maçında yaşananların planlı olduğunu iddia etti.

Mosturoğlu, “12 Mayıs’taki maçtan evvel İstanbul polisi gaz stoğu yapıyor. Gece görüş özelliği olan bir helikopter tahsis ediyor. Normal kadronun 3 katıyla oraya geliyor ve ilk defa alçak bir frekansın dışında bir kanal tahsis ediyor. Bunu neden yapıyor? 12 Mayıs’ta oynanacak maç için yapıyor. Bu maçın sonucu ne olmalı ki, bunlar yapılmalı? Fenerbahçe şampiyon olmamalı. Bu plan herhalde boşuna yapılmadı. Olay olması baştan planlanmış. Bununla ilgili soruşturma var. Orada görev yapanların çoğu görevden çektirildi. Çoğu kaçak” dedi.

Şekip Mosturoğlu, sayılmayan şampiyonluklar ile ilgili başvuru da yapacaklarını söyledi.

1.8 milyar dolarımızı yok ettiler