Skorer 100. YILDA TARİHİ KRİZ

100. YILDA TARİHİ KRİZ

16.12.2010 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankaragücü Kulübü’nün 2009 ve 2010’da yapılan genel kurulları mahkeme kararı ile iptal edildi, sarı-lacivertli camia kaosa girdi. Mahkemenin, “Usule uygun olmayan 400 kişi genel kurula katıldı” kararı üzerine, gözler gerekçeli karara çevrildi

100. YILDA TARİHİ KRİZ

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Ahmet Gökçek’in Ankaragücü Başkanı seçildiği 30 Ağustos 2009 tarihli olağanüstü genel kurul ile 3 Ocak 2010’da yapılan genel kurul kararlarını iptal etmesinin ardından Başkent kulübü tarihi kaosun içine sürüklendi.
100. yılına şampiyonluk hedefleriyle giren, ancak eski ve yeni yönetim arasındaki çekişmeler yüzünden hukuk savaşlarına sahne olan Ankaragücü’nde gözler mahkemenin gerekçeli kararına çevrildi. Mahkeme gerekçeli kararını bilirkişi raporu doğrultusunda “yokluk hali” diye açıklarsa Yargıtay yolunun kapanacağı ve en kısa süre içinde kayyum atanarak olağanüstü genel kurula gidilmesi gerekeceği bildirildi. Borcunun 50 milyon lirayı aştığı ileri sürülen kulüpte futbolcuların önemli bölümünün Futbol Federasyonu’na başvurarak sözleşmelerinin tek taraflı feshini istemesiyle rakamın 70 milyon lirayı bulacağı kaydedildi.
Hakim Ömer Kızılkaya dünkü duruşmada bilirkişi raporunun kabulü ile birlikte her iki genel kurul kararlarının iptal edildiğini açıklarken, Prof. Dr. Ali Akyıldız imzalı bilirkişi raporunda, “Usulüne uygun olmayan 400 kişinin genel kurula katılımının sağlandığı, dolayısıyla bu şahısların katılımıyla yapılan oturumların çoğunluk olmadığı için iptalinin gerektiği” ifadeleri yer almıştı.
Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, “Gerekçeli karar açıklanıp, bize tebliğ edilene kadar kulüpteki görevimizin başında da kalabiliriz, ayrılabiliriz de. Buna yönetim olarak önümüzdeki günlerde karar vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Melih Gökçek: Küme düşer
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Yazık oldu, bu sene herhalde Ankaragücü küme düşer” açıklamaları başkente bomba gibi düştü.
Gökçek’in eski başkanları hedef alarak, “Aldatma yoluna gidildi. Bu aldatma neticesinde kongre iptal edildi. Neticesine herkes katlanır. Şu anda futbolcuların tamamı serbest kaldı. Ankaragücü’nün yeniden transfer yapması gerekecek. Karar, Cemal Aydın ile Cengiz Topel’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Onursal başkan konuşmasını, “İlk davaları açtıran Cemal Aydın’dır. İkinci davaları açtıran Cengiz Topel’dir. Bu kadar istekliler madem, bakalım ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz. Ümit ederim, Ankaragücü’nü düze çıkarırlar, yoksa bunun altında kalırlar” diye tamamladı.

Haberin Devamı

İstifa kapıda
Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, yönetim olarak istifa etmeye yöneldiklerini, futbolcularının yüzde 95’inin pazartesi serbest kalacağını söyledi. Gökçek şöyle konuştu: “Yarın (bugün) acil yönetim toplantısı yapıp, kararımızı kamuoyuna duyuracağız. Futbolcularımızın alacakları var ve serbest kalıyorlar. Bu futbolcuların ödemelerini yapmadan yeni sözleşme de imzalayamazsınız. Kendileri gelip, yönetmek de istemiyorlar, ama bize de yönettirmiyorlar. Sonunu görmediğiniz bir yerde yatırım yapar mısınız? Enayiliktir bu! Şimdi buyursunlar, kendileri yönetsinler, yönetebiliyorlarsa”

Alacak 15 milyon
Aylardır alacakları ödenmeyen futbolcu, teknik heyet ve külüp çalışanlarına 15 milyon lira ödeme gerektiği bildirildi. Adem Koçak, Aydın Tosyalı, Murat Duruer, Turgut Doğan Şahin, Mehmet Çakır, Metin Akan, Muhammed Hanefi Yoldaş, Uğur Uçar, Vassel (geçen sezondan), Handerson’un (geçen sezondan) ödenmeyen alacakları için tek taraflı fesih talep ettiği öğrenildi. Gabriç ve Teo Weeks’in hukuki işlemleri başlattığı, Ümit Özat ile yardımcılarının da iki gün içerisinde federasyona gidecekleri bildirildi.