Milli Takım 11 farklı adam!

11 farklı adam!

09.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takımı Teknik Direktörü, İzlanda önünde oynamayan isimlere şans verecek, Ömer ve Cengiz gibi futbolcuları ilk 11’de görevlendirecek.

11 farklı adam

İzlanda karşısında alınan ağır yenilgi sırasında sahada bulunmayan isimler, bugün Finlandiya karşılaşmasında görev yapacak.

Haberin Devamı

11 farklı isimle sahaya çıkmanın planlarını yapan A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, hezimete imza atan oyuncuları kenarıya çekiyor. Dört futbolcunun Türkiye’de bırakılmasının ardından farklı bir takım kurgusu yapan Rumen teknik adam, kaleyi Harun’a teslim etmenin hesaplarını yapıyor.

11 farklı adam

Savunmada ise çok farklı bir dörtlü kurgusu Finlandiya forvetlerinin karşısında olacak. Tecrübeli Sabri’yi sağ beke koyarak, emektar oyuncunun son dönemdeki performansının takdirini yapacak olan Lucescu, stoperde ise Ömer-Çağlar ikilisini sahaya sürecek. Ön liberoda ise Ozan-Okay ikilisi savunmasına yardımcı olmaya çalışıp, topu ileriye taşımak için gayret gösterecek.

Orta sahanın ofansif üçlüsü ve forvette ise Avrupa’da forma giyen futbolcular yer alacak. Emre Mor (Celta Vigo), Hakan Çalhanoğlu (Milan) ve Cengiz Ünder (Roma), tecrübelerini bugün sahaya yansıtmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Finlandiya’da daha üstünüz
Finlandiya’ya konuk olacak A Millilerimiz, rakibiyle 15. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce karşılaşmaların 6’sını Finlandiya, 5’ini Türkiye kazandı, 3 müsabaka berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlıların 22 golüne, Finlandiya 20 golle yanıt verdi.
İki ülke takımları arasında Finlandiya’da yapılan 6 müsabakalarda, ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Türkiye, oynanan mücadelelerde 11 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.
Prestij takımı
Türkiye’nin bugün karşı karşıya geleceği Finlandiya, ay-yıldızlılar gibi bu maça prestij için çıkıyor. Gruptaki iddiasını kaybeden İskandinav ekibi, buna karşın mücadeleyi elden bırakmamasıyla dikkat çekti. İddiasını kaybetmesinin ardından önce İzlanda’yı, ardından Kosova’yı yenen, son olarak da berabere kaldığı Hırvatistan’ın Dünya Kupası hayallerine set çeken Finlandiya, Türkiye karşısına da benzer motivasyonla çıkacak. Turku’daki Veritas Stadyumu’nda oynanacak maçta ev sahibi ekip, taraftarı önünde elemeleri iyi bir skorla kapamanın hesaplarını yapıyor.

Yazarlar