Fenerbahçe "13 puan bize yeter"

"13 puan bize yeter"

08.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe teknik heyeti ile yönetim son beş haftayı masaya yatırdı, ligin adeta falına baktı.

13 puan bize yeter

SENAD OK

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, 5’te 5 yapmayı hedeflese de, bu dönemde alınacak bir beraberliğin bile kendilerini 4. yıldızdan uzaklaştırmayacağı görüşünde birleşti. Kadıköy’de kesinlikle kayıp beklemeyen yöneticiler üç zorlu deplasmandan birinde gidecek iki puanın şampiyonluğu etkilemeyeceğini düşünüyor.

Fenerbahçe’de şampiyonluk hesapları en ince ayrıntısına kadar yapıldı. Kalan beş haftayı masaya yatıran ve toplamda 15 puan hedefleyen sarı-lacivertliler, kötü senaryoyu da gözönüne alırken, 13 puanın bile 4. yıldız için yeterli olacağı görüşüne varıldı.

Oynanacak son beş maçtan sadece birinde beraberlik alma haklarının bulunduğu fikrinde birleşen teknik heyet ve yönetim, bu yüzden minimum 13 puan barajını koydu. Beşiktaş ve Galatasaray’dan 1 puan geride olmalarına rağmen sadece iki puan kaybının bile ligin zirvesi için yeterli geleceği hesabını yapan sarı lacivertliler, ezeli rakiplerin hem kendi aralarındaki derbide, hem de diğer maçlarda puan kaybı yaşayacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

Sezon sonuna kadar 5’te 5 yapılması halinde şampiyonluk garanti görülürken, alınacak dört galibiyet ve bir beraberliğin de iyi bir sonuç olacağı görüşünde birleşildi. Olası beraberlik ise oynanacak olan zorlu üç deplasman biri için hesaplandı. Şükrü Saracoğlu’ndaki iki maçtan kesinlikle kayıp beklenmiyor. Ancak buradaki kritik nokta kesinlikle bu beş maçtan mağlubiyet alınmaması gerekiyor.

Teknik heyetin bir puanın bile artık önemli olduğunu ancak yenilgilerin telafi edilemeyeceğini belirtirken, böyle bir durumda şampiyonluğun kendileri adına zora gireceğini vurguladılar.

13 puan bize yeter