1.Lig 1461 Trabzonlu futbolcular, hocaları için gözyaşı döktü!

1461 Trabzonlu futbolcular, hocaları için gözyaşı döktü!

23.10.2013 - 14:58 | Son Güncellenme:

Futbolcular, dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın kulüp binasındaki odasında masasına karanfil bırakıldı

1461 Trabzonlu futbolcular, hocaları için gözyaşı döktü

Trabzonspor'un PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takımı 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan'ın vefat etmesinden sonra bordo-mavi-beyazlı kulüpte yas devam ediyor.

Haberin Devamı

Futbolcular, dün takımının antrenmanının ardından gittiği Söğütlü beldesindeki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın kulüp binasındaki odasında masasına karanfil bıraktı.

Bu sırada bazı futbolcuların ağladığı gözlenirken, Özcan'ın Trabzonspor'un efsanevi kadrosunda görev yaparken giydiği forması da koltuğa konuldu.

Takım kaptanı Barış Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu acının tarifinin olamayacağını ifade ederek, " Biz takım olarak kendimizi çok yalnız hissediyoruz. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Ailemizden birisi vefat etse bu kadar belki de üzülmezdik. Hakikaten babamızı kaybettik" dedi.

Özcan'ın kendilerini hep iyi yerde görmeyi istediğini ifade eden Memiş, "Ama o bizi güzel yerlerde çok başarılı görmek isterdi. O bizi bir yerlere kadar getirdi. Bize bir miras bıraktı. Hepimizi çok geliştirdi. Eminiz ki o bizimle olacak bundan sonra oynayacağmız tüm maçlarda. Kelimelerin bittiği yerde onu inşallah uyuduğu yerde rahat uyutacığız. Bize bıraktığı bu mirası elimizden geldiği kadar devam ettireceğiz. Başımız sağolsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Antrenmanda çok neşeliydi"

Kadir Özcan'ın daha önce çalıştırdığı Kartalspor'dan sezon başında 1461 Trabzon'a transfer olan Oktay Demircan ise "Benim buraya gelmemde en büyük sebep Kadir hocaydı. Biz onu bir hoca olarak görmüyorduk. Kadir hoca bizim babamız, ağabeyimiz, her şeyimizdi. Sahaya çıktığımız zaman onun için elimizden gelen her şeyi yapıyorduk. iyi oyadığımız, kötü oynadığımız maçlar vardı ama onun hep mutlu olmasını istiyorduk. Bütün takım olarak onu baba olarak görüyorduk. Babamızı kaybettik, böyle bir acı olamaz, inanamıyoruz. Biz bu saatten sonra her şeyi onun için yapacağız. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Oktay, dün Kadir Özcan'ın antrenmanda çok neşeli olduğunu da belirterek, "Antrenmanda çok neşeliydi, hiçbir şeyi yoktu. Trabzonspor'un A 2 takımı maçını izledik, neşeliydi. Sonra bizi Akçaabat'a bıraktı ve kendisi de eve çıktı. Yarım saat sonra kalp krizi geçirdiğini duyduk. Evine gittiğimizde vefat etmişti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Futbolcular daha sonra yardımcı antrenör Ayhan Alemdar yönetiminde antrenmana çıktı. Antrenman basına kapalı gerçekleştirildi.

CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK
Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'un dün akşam vefat eden teknik direktörü Kadir Özcan için yarın tören düzenlecek. Özcan, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Akçaabat ilçesinde toprağa verilecek.
Trabzonspor Kulübü'nün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren efsane futbolcumuz Kadir Özcan için yarın 11.00'de Yavuz Selim Stadı'nda tören yapılacak. Efsane oyuncumuz daha sonra ikindi namazına müteakip Akçaabat Ak Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından Dürbinar Mezarlığı'nda toprağa verilecek" ifadesine yer verildi.
Hüseyin Avni Aker Stadı isteği
Kadir Özcan, dün sabah AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1461 Trabzon'un karşılaşmalarını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynamak istediğini belirtmişti.
Özcan için anma töreninin Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düşünüldüğü ancak UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak Trabzonspor-Legia Varşova maçı nedeniyle törenin yan taraftaki Yavuz Selim Stadı'na alındığı öğrenildi.

Yazarlar