1.Lig 2 milyon lira maliyetle ışıklandırıldı

2 milyon lira maliyetle ışıklandırıldı

13.01.2014 - 11:36 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Stadı, yaklaşık 2 milyon lira maliyetle ışıklandırıldı.

2 milyon lira maliyetle ışıklandırıldı

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un iç saha maçlarını oynadığı 1950 yılında inşa edilen Atatürk Stadı, yaklaşık 2 milyon lira maliyetle ışıklandırıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesirspor'un, geçen sezon sonunda PTT 1. Lig'e çıkmasıyla statta başlattıkları yenileme çalışmaları kapsamında planlanan ışıklandırma sisteminin tamamlandığını söyledi.

Işıklandırma çalışmalarının, 15 Temmuz'da başladığını ve yaklaşık 2 milyon lira harcandığını dile getiren Aslan, Balıkesirspor'a sayılı statlarda bulunan bir ışıklandırma kazandırdıklarını anlattı. Aslan, maliyetini Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın karşıladığını ışıklandırma sistemiyle ilgili şunları kaydetti: "1950 yapımı Atatürk Stadı, 64 yıl sonra ışıklandırıldı. Balıkesirspor, kurulduğu 1966 yılından bu yana iç saha maçlarını bu statta oynuyor. Balıkesir'in takımının karanlık geceleri, 48 yıl sonra aydınlanıyor. Işıklandırma, Türkiye'de sadece Türk Telekom Arena, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, Atatürk Olimpiyat ile Tevfik Sırrı Gür statlarında bulunanlara benzer, HD çekimlere uygun yapıldı. Diğer statlarda 1400 lüks aydınlatma varken bizim stadımızda 2000 lüks aydınlatma kullanıldı. Balıkesir'e ve Balıkesirspor'a böyle güzel bir ışıklandırma sistemi kazandırdığımız için çok mutluyuz. Statta geceler, gündüz gibi oldu." - 15 bin metre kablo kullanıldı Stadın aydınlatma işini yapan firmanın ortağı Soner Çil, işletmelerinin İstanbul merkezli olduğunu belirterek, kendisinin Balıkesirli olması ve ile böyle bir projenin kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Stadın ışıklandırma işlemini, işten çok kendi memleketine bir şeyler katma telaşı içinde yürüttüğünü belirten Çil, "Ben buraya sadece iş için gelmedim. Bir işi yapmaktan çok kendi memleketime bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadım" diye konuştu.

Balıkesir Atatürk Stadı'nın aydınlatma sisteminin diğer statlardan farklı olduğunu dile getiren Çil, şöyle devam etti: "Bizim kullandığımız projektörler sıcak ateşleme diye tabir ettiğimiz özellik taşıyor. Yani elektrik kesildiğinde, normal projektörlerin 20 dakika soğuması beklenir. Buradaki projektörlerin böyle bir sorunu yok, elektrik kesilsin ve sonra hemen yeniden gelsin ışıklandırma sistemi anında devreye girebiliyor. Aydınlatma seviyesi 2000 lüks olarak yapıldı. Bu aydınlatma seviyesi HD çekimler için uygun bir oran. Normalde genelde statlarda 1400 lüks aydınlatma seviyesi var. Bu sistem her statta bulunmuyor." Çil, 45'er metre uzunluğunda her köşeye birer direk diktiklerini ifade ederek, bu direklere 240 adet 200 watt gücünde projektörler yerleştirildiğini anlattı.

Kesintilere karşı iki büyük jeneratörün de bulunduğunu belirten Çil, "Alçak gerilimli 15 bin metre kablo kullanıldı. Her direğe palas pano koyuldu. Stadın ışıklandırma çalışmalarında yaklaşık 30 kişilik bir ekip çalıştı. Balıkesirspor, maçlarını gündüz kalitesinde oynayacak" diye konuştu.