Skorer 2 USTA 5 SAMBA: 7-0

2 USTA 5 SAMBA: 7-0

20.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ali Sami Yen'de Jardel ve Hagi fırtınası esti. Cim - Bom yine şov yaptı, yine gol yağdırdı, etkili futboluyla rakibine nefes bile aldırmadı. Perdeyi Hagi'nin ustalık dolu golü açtı. Ardından Brezilyalı yıldız sahne aldı. Beş gole imza attı, ayakta alkışlandı. Kapanışı Hagi yaptı

2 USTA 5 SAMBA: 7-0



YİNE etkili oynadı, yine farklı kazandı, yine şov yaptı Galatasaray. Geçen sezonun göze hoş gelen futbolundan zaman zaman örnekler verdi. O dillere destan orta saha presini yine gösterdi. Oyunun belli bölümlerinde rakibe adeta nefes aldırmadı, Erzurumspor kalesinden ayrılmadı. Ve Cim - Bom, bu sezon Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk sınavında Erzurumspor'a gol yağdırdı.

G.SARAY fırtınası, Okan'ın şık pasıyla buluşan büyük usta Hagi'nin klas golüyle başladı. Ardından Jardel sahne aldı. İstanbul'daki ilk maçında art arda beş gole imza attı. Gol yağmuru Hagi'nin mükemmel vuruşuyla noktalandı. Erzurumspor ise ikinci yarıda bulduğu fırsatları cömertce harcadı. Cim - Bom formasıyla ilk resmi maçına çıkan Serkan'ın kafa şutu direkte patladı.

"Erzurum'u boğduk"

G.SARAY Teknik Direktörü Lucescu, Erzurum karşısında ortaya konan futbolun kendisine büyük ümit verdiğini söyledi. Rumen hoca, "Oyuncularımdan hareketli ve baskılı olmalarını istedim. Erzurumspor'u kendi sahasında boğduk ve hareket ettirmedik. İkinci yarıda çok daha iyi oynadık. Futbolcularım verdiğim taktiği büyük bir disiplin içinde uyguladılar. Çok daha fazla gol de atabilirdik, ama en az iki gol de yiyebilirdik" dedi.

FUTBOLCULAR ve yöneticiler ise eleştirilere en güzel yanıtı farklı galibiyetle verdiklerini belirttiler. Asbaşkan Ali Dürüst, "Bizi eleştirenler nasıl bir golcü aldığımızı şimdi daha iyi anlamışlardır" diye konuştu. Burak Elmas, "Jardel ve Lucescu'yu eleştirenler şimdi ne diyecekler, çok merak ediyorum" ifadesini kullandı. K.Emre ise "Yıkıcı eleştiriyi ciddiye almıyoruz ve işimize bakıyoruz" yorumunu yaptı.

ANALİZ

TAFFAREL: İlk yarıda maçı izler gibiydi. İkinci yarıda biraz iş düştü.
FATİH: Eski Fatih geri geldi. Hareketli ve çalışkandı. Ataklara destek verdi.
POPESCU: İlk 45 dakika oynadı. Yine çok soğukkanlıydı. Hatasız oynadı.
B.EMRE: 40 yıllık Galatasaraylı gibiydi. İyi bir oyun ortaya koydu.
OKAN: Oyunda kaldığı sürece iyi oynadı. Dinlenmek üzere yerini Ümit'e bıraktı.
ÜMİT: Orta alana canlılık getirdi. Pres yaptı top kaptı. Okan'ı aratmadı.
K.EMRE: Sahanın yıldızlarından biriydi. Sahada adım atmadık yer bırakmadı.
HAGİ: O'na boşuna futbolun profesörü dememişler. Attığı iki gole şapka çıkarttırdı.
SUAT Orta alanın dinamosu yine üstüne düşeni yaptı. Çok koştu.
ERGÜN: Bir ileri bir geri durmadan çalıştı. Aldığı topları iyi kullandı.
HASAN ŞAŞ: Uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk maçını oynadı, beğeni topladı.
HAKAN ÜNSAL: İkinci yarıda oyuna girdi. Hırsı ile oyuna canlılık getirdi.
JARDEL: Bay gol, muhteşem bir resital verdi. Attığı gollerle herkesi büyüledi.
SERKAN: Şanssızlığı nedeniyle gol atamadı, ama çalışkanlığı ile alkış topladı.

Etkili olmadı

Murat Ilgaz oyun genelinde başarılıydı. Bazı kasti hareketlerde kartını kullanabilirdi. Popescu'ya sarı kart vermekle doğruyu yaptı. Söz konusu elle oynama bariz gol şansını engellemiyordu. Üçüncü gol ofsayt şüphesi uyandırırken, aynı şüphe Galatasaray'ın iptal edilen golünde ofsayt olmadığı doğrultusunda.

Jardel

GALATASARAY'ın çok eleştirilen yıldızı Jardel golcülüğünü dün yine gösterdi. Attığı gollerin yanı sıra gollük paslar da verdi. Hagi ile uyumu yakalamaya başladığı, takıma ısındığı gözlendi.

Amigo operasyonu

G.Saray ile polis ortak karar aldı. 300 kişilik grup stat çevresine bile sokulmadı
Galatasaray yönetimi, emniyet birimleri ile aldığı ortak karar doğrultusunda dünkü karşılaşmaya amigoları almadı.
Güvenlik güçleri kapalı ve açık tribündeki yaklaşık 300 kişilik grubu stat çevresine bile sokmazken, bu uygulamanın önümüzdeki maçlarda da devam edeceği bildirildi.

Lucescu'dan teftiş

Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu dün sabah hiç kimseye haber vermeden Ali Sami Yen Stadı'na ani bir baskın yaparken, önüne gelen herkesi azarladı.
Futbolcuların isteği üzerine ilk önce stat müdürü Hamit Kaşeli ile birlikte saha zeminini inceleyen Lucescu, "Maçtan bir saat önce zeminin ıslatılarak yumuşatılmasını istiyorum" dedi.
Rumen teknik adam daha sonra soyunma odalarına indi. Çöp tenekelerinin çevresini pis bulan Lucescu, avazı çıktığı kadar bağırdı ve "Bunların hemen temizlenmesini istiyorum. Bir daha böyle şeyler görmeyeceğim" diyerek, çıkıştı.
Duşlardan, askılıklara kadar her şeyi kontrol eden Rumen hoca ardından da basın toplantısının yapılacağı salona geçti. Masaların silinmesini, kirlenen döşemelerin bir an önce değiştirilmesini isteyen Lucescu'nun denetimi yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Lucescu'nun baskını sırasında stat görevlileri tedirgin anlar yaşarken, "Biz hayatımızda böyle bir adam görmedik. Fatih hocadan bile daha titiz" yorumunu yaptılar.

Boş tribünler

SON dört sezonun lig şampiyonu, UEFA Kupası sahibi Galatasaray bu sezon Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk maçına çıktı, ama beklediği ilgiyi bulamadı.
Sarı - Kırmızılı taraftarlar geçtiğimiz sezonun aksine Erzurumspor karşılaşmasında tribünleri boş bıraktı. Tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.
Müsabakayı sadece 11 bin 127 seyirci izledi. 13 milyar 900 lira hasılat elde edildi.

Notlar

Popescu cezalı
LİGİN ilk haftasındaki Denizlispor maçından sonra dün de sarı kart gören Popescu, cezalı duruma düştü. Rumen futbolcu Bursaspor müsabakasında takımdaki yerini alamayacak. Bu arada Popescu Erzurumspor maçında sahaya kaptan olarak çıktı. Daha önce ikinci kaptanlık konusunda Okan ile Popescu arasında yaşanan tartışmadan sonra, birinci kaptan Bülent'in dün yedekte kalmasıyla bu görevi Rumen oyuncu üstlendi.

St.Gallen takipte

GALATASARAY'ın, Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turundaki rakibi St.Gallen rövanş maçı öncesi Sarı - Kırmızılı ekibi takibe aldı. İsviçre takımının baş istatistikçisi Charles Zwygart dünkü maça gelerek not tuttu.

Tribünler boş kaldı

SARI - Kırmızılı ekibin Erzurumspor ile oynadığı maç bu sezon Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk karşılaşma olmasına rağmen Galatasaraylı taraftarların ilgisini çekmedi. Stadda büyük boşluklar göze çarptı.

Tel örgüler kalkmaz

GALATASARAYLI yöneticilerden Celal Gürcan, Ali Sami Yen Stadı'nın tel örgülerini kaldırmayı düşünmediklerini söyledi. Gürcan, "İlk önce taraftarlarımızın daha eğitimli olmalarını sağlamak gerekir. Tribünlerde küfür oldukça Fair - Play örneği sergileyemezsiniz. Biz Ali Sami Yen'in şu ortamda böyle bir şeye hazır olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Capone hasta

GALATASARAY'ın Brezilyalı oyuncusu Capone, hastalığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı. Hafta arasında yapılan bir çalışmayı, başının dönmesi üzerine yarıda bırakan ve son idmana da katılmayan Capone'nin halsizlikten şikayetçi olduğu öğrenildi. Capone, St.Gallen maçı düşünülerek riske edilmedi ve dinlendirildi.

İlklerin gecesi

GALATASARAY'ın yenileri teknik direktör Lucescu ile Brezilyalı golcü Jardel dün ilk kez Ali Sami Yen Stadı'nda Sarı - Kırmızılı taraftarlarla buluştu. Seyirciler Lucescu ve Jardel'i tribünlere çağırarak, sevgi gösterisinde bulundular. Bu arada B.Emre ve Serkan da dün ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de yer aldılar ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk maçlarını oynadılar.