Skorer 2013 Akdeniz Oyunları resmi sözleşmesi imzalandı

2013 Akdeniz Oyunları resmi sözleşmesi imzalandı

04.03.2011 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

2013 Akdeniz Oyunları resmi sözleşmesi imzalandı

2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesi ile ilgili resmi sözleşme Mersin'de imzalandı. Mersin'e iki gün önce gelerek çeşitli temaslarda bulunarak, spor tesislerinde incelemeler yapan 2013 Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, komisyon üyelerinin de katıldığı törende resmi sözleşmeyi imzalayarak Mersin'in ev sahipliğini kesinleştirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2013 Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi(Cezayir) komisyon üyeleri, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Suha Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın, Milli Atlet Nevin Yanıt, AKP ve CHP Mersin Milletvekilleri ile diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenden ilk olarak 2013 Akdeniz Oyunları için hazırlanan filmin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından oyunlara katılacak ülkelerin bayraklarının salona alınmasının ardından Milli Atlet Nevin Yanıt, Akdeniz Oyunları'nın flamasını salona getirdi. Yanıt'ın yerini almasının ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2013 Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, oyunların sözleşmesini imzaladı.
İmzanın ardından söz alan Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, oyunların Mersin'e verilmesi nedeni ile çok duygulandığını ve mutlu olduğunu belirterek, Milli Olimpiyat Komitesi olarak oyunların başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise, kurum olarak Akdeniz Oyunları gibi bir çok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, "Bizim ülke olarak bu tür organizasyonlara çok ihtiyacımız var. Çünkü hem ülke sporuna hem şehre çok büyük bir girdisi olacaktır. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü olarak, bu tür organizasyonlarda çok ciddi tecrübeler elde ettik. Bu organizasyonu da yüzümüzün akı ile düzenleyeceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentet çok mutlu ve anlamlı bir günü yaşadıklarına dikkat çekerek, "Mersin yıllardın özlediği tabloyu yaşıyor. Politika bir tarafa bırakılmış, herkes dört elle Mersin'in istikbali, geleceği için el ele kol kola çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar sonucunda Akdeniz Oyunları Mersin'e gelmiş durumdadır. Kentin belediye başkanı olarak en mutlu günlerimden birini yaşıyorum. 2006 yılında başlattığımız çalışmalar sonucunda 5 yıl içinde bir sonuca vardık" diyerek konuşmasına Fransızca ve Arapça 'Biz hazırız' diyerek tamamladı.

"HAZIRSINIZ, SİZE GÜVENİYORUZ"
Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, Türkiye'nin Mersin'le 2'nci kez Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacağına dikkat çekerek, şunları söyledi.
"Türkiye'ye ve Mersin'e tebriklerimi sunuyorum, çünkü Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Bizleri çok sıcak bir şekilde karşıladınız. Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Kişisel olarak şunu söyleyebilirim, Mersin'in bu kadar güzel, sıcak bir şekil olduğunu beklemiyordum ancak yaşadıklarım karşısında çok etkilendim. Neredeyse 40 yıl sonra oyunlar yine Türkiye'ye geliyor. Mersin, ev sahipliği yapmak için çok çalıştı, zorluklarla mücadele etti ve başardı. Zaman kısıtlılığını aşacaktır. Türkiye'nin harika kapasitesinin ve spordaki yetkinliklerinin de zaten farkındayız. Bu tür büyük etkinlikleri organize etmekte başarılısınız. Yerel mercilerin taahhütleri de var. Tüm Mersinlilerin konuya ne kadar bağlı olduğunun farkındayız bu nedenle size güvenimiz tam. Bazı tesisleri ziyaret etme şansı bulduk ve gördük ki kaliteli yapılarınız var. Aynı zamanda modern tesisler yapmak içinde bir programınız olduğunu öğrendik. Bizim cevabımız evet hazırsınız ve size güveniyoruz"

"BİZ HAZIRIZ"
İmza töreninde son olarak söz alan Vali Güzeloğlu, Mersin'in tüm zenginlikleri ve değerlerinin yanı sıra gerçek bir spor kenti olduğunu belirterek, "Mersin, binlerce yılık bir kültürün, medeniyetin ve buna bağlı derinliklerin buluştuğu bir kent. Mersin kuruluş öyküsünden bugüne, her dil, din ve kültürden insanın, barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı bir kent. Mersin, iç içeliğin, birlikteliğin en güzel yaşadığı bir kent. Kuruşlundan bugüne ve geleceğe Mersin, Türkiye'nin dışa açılan, dış ile bağlantısını sağlayan ve aydınlık yüzü ile buluşan bir kent, Mersin, tarihi, denizi, kültürü, birikimleri ile her yanı ve yönüyle, Türkiye'nin gelişimini, değişimini ve olumlu yönde etkilenişini ortaya koyan bir kent. Uluslararası alanda, bölgesinde ve Akdeniz çanağında önemi giderek artan Mersin, uluslar arası ticaretin, bağlantıların kesişme noktasında giderek güçlü bir şekilde yer almakta. Mersin tarımdan sanayie, turizmden lojistiğe, hizmetler sektöründen her düzeydeki alanda, Türkiye'yi etkileyen büyüklüklere sahip bir kent. Artık Mersin tüm bu zenginliklerinin ve değerlerinin yanı sıra gerçek bir spor kenti, 2013 Akdeniz Oyunları ile Türkiye'yi temsil eden bir kent."
Güzel, oyunlar nedeni ile yaşanan coşkuda herkesin katkısının büyük olduğunu kaydedere sözlerini şöyle tamamladı:
"Tarihi bir an yaşıyoruz. Buna tanıklık etmek, içinde yer almak çok anlamlı. Bu Türkiye'nin, Mersin'in başarısı. Ülkemizin her alanda gelişen, yükselen, güven veren ve bu bağlamda dünya ölçeğinde izlenen başarılarının sonucunda elde edilen bir başarıdır. Sportif anlamda Türkiye'nin son yılarda sadece organizasyonel anlamda değil, elde ettiği başarılarla da perçinlenen ve bunun sonucunda oluşan bir başarısıdır. İddiamız sadece 2013'ü Mersin'de yapmak değildir. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm Akdeniz Oyunları'nın en iyisini, en güzelini ve onun ötesini Mersin'de yapmaktı ki, bunu hep birlikte başaracağız. Hazır olduğumuz sadece biz söylemiyoruz, teknik komite üyeleri de bunu teyit ediyor. Hazır olmak önce düşüncede başlar, fikirlerde oluşur, sonra ortaya konulan irade ile buluşur, biz bunu bir bütün olarak, ülke olarak başarıdır. Kararlılığımızı en açık bir şekilde aktardık ve sonuçta bu büyük başarıyı Mersin insanları ile buluşturduk. Türkiye ortaya koyduğu organizasyonel başarılara, sportif başarıları da ekleme heyecanı içerisinde. En başarılı organizasyonu yapmanın ötesinde, en başarılı ülke olarak 2013'de Türkiye, birinci sırada yer almanın çalışmalarına bugünden başlamıştır. Madalya sıralamasında sportif olarak Türkiye'nin başarı noktasında buluşması için çalışıyoruz. Mersin büyük bir geleceğe bugünden itibaren sadece sportif anlamda değil, her yanı ve yönüyle başlıyor. Kent geleceği ve bu büyük organizasyona ulaşması adına adeta yeniden tanımlanması, sosyal, fiziksel altyapılarının yeniden bu doğrultuda planlanması için harekete geçiyor. Mersin'in gururunun bugüne gelmesine katkı sunanlara, tüm Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum. Biz hazırız."

Yazarlar