E-Spor 2018 ESL One Cologne şampiyonu Na'Vi

2018 ESL One Cologne şampiyonu Na'Vi

09.07.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta FazeClan'ı devirerek finale yükselen BIG ile karşılaşan Natus Vincere takımı, rakibini yenerek şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

2018 ESL One Cologne şampiyonu NaVi

Zübeyr Bozkurt / Skorer

Haberin Devamı

ESL'in Almaya'nın Köln kentinde düzenlediği 300.000 dolar ödüllü büyük finalinde Na'Vi takımı rakibi olan ev sahibi takım BIG'i seride 3-1 yenerek büyük ödülü kazanan takım oldu. Karşılaşmada Na'Vi takımı Overpass ve Train haritalarını seçerken BIG takımı Inferno ve Dust 2 haritalarını seçti.

OVERPASS

Haritanın CT tarafında defansif bir oyun sergileyen Na'Vi takımı T side'a geçince kazandığı tabanca turundan sonra oyun hakimiyetini bırakmayarak 16-10 skorla Overpass haritasının kazananı oldu. Na'Vi takımının başarılı oyuncusu "s1mple" 23 kill alarak galibiyete büyük katkı sağladı.

Dust II

Aslında Dust 2 için de Overpass'de gerçekleşen senaryonun benzeri geçerli, ama BIG takımı Johannes "tabseN" Wodarz'a çok şey borçlu. TabseN ikinci tabanca raundunda attığı ACE ile takımının finalde aldığı tek maçın yıldız ismi olabilir.

Haberin Devamı

TRAIN

BIG takımı Train haritasının kontrolünü erken safhada ele geçirdi, ikinci tabanca raundu da BIG'in lehine sonuçlandı fakat Na'Vi takımının yaptığı savunma o kadar başarılı işledi ki BIG takımı bu savunmayı kırıp sayı almayı başaramadı. Na'Vi takımı arka arkaya 9 tur kazandı ve yine s1mple'ın 24 kill ile takımına büyük bir katkısı söz konusuydu.

INFERNO

Şayet BIG takımı bu eli alabilseydi belki de 5. ve son maçta inanılmaz bir CS:GO müsabakası izleyebilirdik fakat çok fazla varlık gösteremeyen BIG takımı Na'Vi karşısında daha fazla dayanamadı ve Inferno haritasını 16-8 skoruyla kaybederek hem şampiyonluktan hem de 300.000 dolardan oldu.

Natus Vincere takımı aldığı bu şampiyonlukla son 1 senede 3 büyük turnuvayı kazanmış oldu. Daha önce StarSeries'in 5. Sezonu ve CS:GO Asya Şampiyonasını da kazanan Na'Vi, bir kez daha mutlu sona ulaşan taraf oldu. Ayrıca takımın yıldız oyuncusu s1mple maçın MVP'si seçildi.

2018 ESL One Cologne şampiyonu NaVi