Skorer 24 DEV ADAM

24 DEV ADAM

06.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polonya'yı 88-81 yıkan B.Britanya, ay-yıldızlı ekibimizi ikinci tura yolladı. Bu skorla 7'şer puana ulaşan B.Britanya ile Polonya'nın yanı sıra İspanya maçında yenilse bile aynı puana ulaşacak milliler, üçlü averajda +28 sayı avantajı ile üçüncülüğü garantiledi İspanya karşısına bu moralle çıkan milliler, son 5 dakikada dünya ikinciliği apoletini taktı, enfes bir oyunla galibiyete ulaştı. Milliler bu galibiyetle üçlü averajı ortadan kaldırdı ve Sırbistan, Fransa ve Almanya ile mücadele edeceği 2. gruba 1 galibiyet taşıdı

24 DEV ADAM

88-81
A Milli Basketbol Takımımız'ın mücadele ettiği A Grubu'ndan çıkacak 3. takımı Büyük Britanya belirledi. Polonya'yı hiçbir iddiasının bulunmadığı maçta 88-81 yenen Britanya sayesinde 12 Dev Adam, ikinci tura yükseldi.
Büyük Britanya çok istekli başladı ve Deng-Freeland ikilisinin müthiş performansı ile devreyi de 39-31 tamamladı. İkinci yarıda yine Polonya adına hakemler devreye girdi.
Ancak Polonya son periyodda acele atışlar kullanınca, B.Britanya hızlı hücumlarla karşılaşmayı 88-81 kazandı. Bu sonuçla Büyük Britanya, Türkiye ve Polonya ikişer galibiyete çıktı.

Haberin Devamı

Oynamadan turladık
Bu üç takımın sadece kendi aralarında oynadıkları maçlara göre yapılan üçlü averaj hesabında Türkiye, Büyük Britanya'yı çok farklı yendiği için artı 28 averajla üstte yer aldı ve İspanya maçını oynamadan grubu üçüncü sırada bitirmeyi başardı.

Luoi Deng 28 sayı, 14 rİbaund
Chicago Bulls'ta Ömer Aşık'ın takım arkadaşı olan Luol Deng, Polonya karşısında yine takımını sırtlayan isim oldu. Maçı double-double ile bitiren 24 yaşındaki yıldız, maç sonunda Hidayet ve Ömer’in kendisine bir kıyak yapması gerektiğini dile getirirken, 'ABD'ye döndüğümde dolabımı Türk yemekleriyle dolu görmek istiyorum. Kapıda da bir araba olmalı" dedi.

65-57
12 Dev Adam, şampiyonanın en büyük favorisi olarak gösterilen İspanya'yı 65-57 yenmeyi başardı, bir üst tura galibiyetle çıkıp, büyük avantaj elde etti. Maça iyi başlayan İspanya oldu. Marc Gasol'un bulduğu basketlerle ilk periyodu 19-10 üstün bitiren İspanyollar farkı açmaya çalışsa da, Emir'in mükemmel oyunu buna izin vermedi ve devre sonunda fark 3 sayıya indi: 38-35.
İkinci yarıda İspanya, Rubio-Reyes ikilisiyle arayı açmaya başladı, son çeyreğe de 55-49 galip girmeyi başardı. 4. periyotta inanılmaz bir 12 Dev Adam sahadaydı. Ömer Onan ile rakibin en etkili ismi Navarro'ya adım attırmayan, Ender ile çok iyi organize olan, Ersan ile ribauntları toplayan ve Ömer Aşık ile pota altını karartan 12 Dev Adam, 35. dakikada skoru 57-57'ye ve maç sonunu 65-57'ye getirdi.
Bu sonuçla 2. tura İspanya ve Litvanya ile birlikte giden millilerimiz, Sırbistan, Fransa ve Almanya'nın da yer alacağı yeni grubuna galibiyetle başlama hakkı yakaladı.

Müthiş moral oldu
Ömer Onan, "Bu kez son periyodu da iyi oynayarak İspanya gibi güçlü bir rakibi yendik. Bu galibiyet bizim için müthiş bir moral oldu. İyi yönetim gösteren hakemlerle bütün maçları kazanmaya talibiz" dedi.