Skorer 25 İTİRAZA RET

25 İTİRAZA RET

23.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım başta olmak üzere aralarında Mosturoğlu, Ekşioğlu ve Cemil Turan’ın da yer aldığı 25 kişinin tutukluluğa itirazları reddedildi

25 İTİRAZA RET

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçeli yöneticiler; Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan’ın da aralarında bulunduğu 25 kişinin, tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi.
Soruşturma kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan Mosturoğlu, Ekşioğlu, Turan, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, sözleşmesi feshedilen Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski futbolcu Ümit Karan ve Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu 22 kişinin avukatları tarafından yapılan tahliye talebi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildi. Mahkeme, 21 kişinin, tutukluluklarına yaptıkları itirazı reddetti.
Mahkeme Heyeti Başkanı Şeref Akçay’ın, Diyarbakırspor Kulübü eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü ve yöneticisi Coşkun Çalık’ın tahliyeleri yönünde görüş bildirerek, karara muhalif kaldığı öğrenildi.
Başkan Akçay, 4 şüpheliye isnat edilen eylemlerin işlendikleri tarih, delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak bu şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı konmak suretiyle tahliyelerine karar verilmesi görüşünde olduğunu bildirdi.
Soruşturma kapsamındaki diğer tutuklular Aziz Yıldırım, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz ve Abdullah Eker için yapılan itirazları değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de ret kararı aldı. Mahkeme, “atılı suçun niteliği”, “kuvvetli suç şüphesi” ve “delillerin tam olarak toplanamamış olmasını” kararına gerekçe gösterdi.
25 kişinin tutukluluğa itirazları her ay otomatikman tekrarlanacak. Bu arada Serdar Adalı, Tayfur Havutçu gibi isimlerin itirazlarının ise pazartesi belli olabileceği bildirildi.